GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα πρωτότυπο SUV

Με σκοπό την δυναμική παρουσία της στην μικρή κατηγορία, η Peugeot έσπασε τους κώδικες που αφορούσαν μέχρι τώρα την πολιτική της στην ...

Με σκοπό την δυναμική παρουσία της στην μικρή κατηγορία, η Peugeot έσπασε τους κώδικες που αφορούσαν μέχρι τώρα την πολιτική της στην ανανέωση των μοντέλων της. Το 208 σχεδιάστηκε με φιλόδοξους στόχους για την ανα-γέννησή του. Η εμπορική του ζωή ξεκίνησε στο τέλος Μαρτίου στην Ευρώπη, για να συνεχιστεί το 2013 στη Λατινική Αμερική. Την περασμένη άνοιξη, στο Πεκίνο, η Peugeot αποκάλυψε στο κοινό ένα Urban Crossover Concept, μια σκέψη πάνω σε ένα αυτοκίνητο που θα κινείται μέσα στην πόλη.
Σήμερα, στο Παρίσι, η Peugeot παρουσιάζει το 2008 Concept. Αυτό το πρωτότυπο δίνει μια συμπληρωματική ώθηση στην διεθνή της προσπάθεια, για την οποία κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της. Μηχανικοί και οι σχεδιαστές συνεργάστηκαν από την Ευρώπη, την Κίνα και τη Λατινική Αμερική για να δημιουργήσουν αυτό το γοητευτικό μελλοντικό αυτοκίνητο.
Οι πόλεις και η Peugeot εξελίσσονται
Από το Σάο Πάολο ως τη Σαγκάη, από το Λονδίνο ως την Κουάλα Λουμπούρ, από τη Νότια Αφρική ως τη Μόσχα, οι πόλεις εξελίσσονται και μεγαλώνουν. Η ανθρωπότητα αστικοποιείται όλο και περισσότερο με ρυθμούς πρωτόγνωρους. Μια νέα αστική γενιά δημιουργείται. Διαδικτυωμένη, περίεργη, πληροφορείται για όλες τις καινοτομίες που εμφανίζονται στον κόσμο.
Η Peugeot συμπεριέλαβε μεγάλο αριθμό χωρών για την ανάπτυξη αυτού του νέου πρωτότυπου με σκοπό την εμπορική του εκμετάλλευση στο άμεσο μέλλον. Οι σχεδιαστικές ομάδες του Style Peugeot στο Παρίσι, στη Σαγκάη και στο Σάο Πάολο συνεργάστηκαν για τη δημιουργία αυτού του αστικού crossover 2008 Concept. Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει στη Γαλλία (Mulhouse), στη συνέχεια στην Κίνα (Wuhan) και αργότερα στη Βραζιλία (Porto Real).
H Peugeot κινητοποιεί την εμπειρία της
Με 15.000.000 αυτοκίνητα της σειράς «2», η Peugeot επωφελείται μιας ιστορικής αξιοπιστίας στη κατηγορία των μικρών αυτοκίνητων. Αυτή ενισχύθηκε με το 208, που ανα-γέννησε τους κώδικες της κατηγορίας. Πρόσφατα, η Peugeot κέρδισε σε πρωτοτυπία στην κατηγορία των Crossover με την εμπορική επιτυχία του 3008 και με την έμπνευση του πρωτότυπου SXC, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Σαγκάης το 2011.
Θέλοντας να συνθέσει αυτά τα δύο αυτοκίνητα σε ένα, η Peugeot δημιούργησε το 2008 Concept, ένα μικρό αυτοκίνητα που συνδυάζει ευκινησία, πολύχρηστικότητα, μικρές διαστάσεις και κομψότητα, για τους νέους που αγαπούν την πόλη και λατρεύουν τις αποδράσεις.
Η μοναδική του προσωπικότητα είναι το πάντρεμα της ομορφιάς και της κομψότητας ενός αυτοκίνητου πόλης, της «αυθάδειας» και της «κατεργαριάς» ενός SUV, που συνδυάζονται με την πολυχρηστικότητα και τους άνετους χώρους. Το 2008 Concept έχει μήκος 4,14 μέτρα και πλάτος 1,74 μέτρα.
Ένα μοναδικό στυλ: κομψότητα και στιβαρότητα
Το 2008 Concept ακολουθεί τους στυλιστικούς κώδικες της μάρκας. Με τις πρωτότυπες και σπορ γραμμές του επιβάλλει τη φιλοδοξία του, να ανατρέψει και να εφεύρει νέα πρότυπα για τα οχήματα αυτής της κατηγορίας. Είναι βαμμένο σε κίτρινο φωσφοριζέ με ματ βερνίκι, ένα χρώμα φωτεινό, γεμάτο ενέργεια. Το αμάξωμα τονίζεται από λεπτομέρειες χρωμίου, τονίζοντας την κομψότητα αυτού του πρωτότυπου. Με βάση ένα συμπαγές σύνολο, το 2008 Concept καταφέρνει να συνδυάσει πολυποίκιλες τάσεις. Το εμπρός μέρος είναι κομψό, γεμάτο δύναμη, όπου το καπό και τα φτερά απελευθερώνουν μια αίσθηση ασφάλειας και στιβαρότητας. Αυτή η αντίληψη είναι συναντάται και στο πίσω μέρος, όπου ο μονοκόμματος όγκος του συνδυάζει τη σιγουριά και τη δύναμη. Το προφίλ του ενώνει το εμπρός και το πίσω μέρος με ένα μοναδικό τρόπο, από το επικλινές εμπρός κρύσταλλο, την οροφή έως την πίσω αεροτομή. Όλα αυτά συνθέτουν μια αεροδυναμική σιλουέτα.
Το 2008 Concept προτείνει μικρές ασυνήθιστες λεπτομέρειες. Η εμπρός μεταλλική εισαγωγή αέρα είναι σκαλισμένη και συνοδεύεται από το νέο έμβλημα της εταιρείας. Τα μπροστινά πρωτότυπα και χαρακτηριστικά φώτα φέρουν την ταυτότητα της Peugeot. Σε σχήμα
ψαλιδιού, αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με τη μετώπη, δίνοντας στο 2008 Concept ένα χαρακτήρα ακόμα πιο εκφραστικό και απλό.
Το 2008 Concept εμφανίζεται σαν ένα γλυπτό, με τα φτερά και τα πλαϊνά του να προκαλούν τις φυσικές αθλητικές του αρετές. Οι μεγάλοι τροχοί, οι θόλοι και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος συμβολίζουν μια ελευθερία στην κίνηση, ευελιξία και πολύχρηστικότητα, με μια ανάλαφρη αίσθηση.
Ένας κινητήρας βενζίνης με τρεις κυλίνδρους και turbo
Κάτω από το καπό του 2008 Concept βρίσκεται μια εξέλιξη του κινητήρας βενζίνης με τρεις κυλίνδρους. Σε αρμονία με τον δυναμισμό που απελευθερώνει αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο, ο κινητήρας 1.2 lt έχει εξοπλιστεί με turbo και άμεσο ψεκασμό. Αναπτύσσει την δύναμή του προφυλάσσοντας όμως το περιβάλλον και συμμετέχει στην πολυχρηστικότητα του 2008 Concept, με την ιπποδύναμη στους 110 ίππους και τις περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Κομμάτι της στρατηγικής down-sizing (μείωση των κυβικών εκατοστών) της εταιρείας, ο νέος αυτός κινητήρας επιτρέπει τη ρήξη σε
θέματα κατανάλωσης και εκπομπών CO2, διατηρώντας μια πραγματική ευχαρίστηση στην οδήγηση.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση