GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: 1000 στρατιώτες σε ρόλο αστυνομικών στην παρέλαση

“Αστακός” η Θεσσαλονίκη ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης την 28η Οκτωβρίου Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο υπεύθυνος Άμ...

“Αστακός” η Θεσσαλονίκη ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης την 28η Οκτωβρίου
Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο υπεύθυνος Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν αποφασιστεί για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι υπάρχουν πληροφορίες, που αναφέρουν ότι υλοποιείται σχέδιο παρουσίας στο χώρο της παρέλασης άνω των 1000 στρατιωτών και αξιωματικών από μονάδες της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας με αποστολή την ανάληψη άτυπων αστυνομικών καθηκόντων.
«Απορία και ανησυχία γεννούν αυτές οι πληροφορίες. Είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης. Παρά το προφορικό – τηλεφωνικό ήδη από προχθές διάβημά μου δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση των πληροφοριών».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να ακυρώσει κάθε παρανοϊκή σκέψη, έστω έμμεσης εμπλοκής, των ενόπλων δυνάμεων σε αστυνομικού χαρακτήρα αποστολές. Ο λαός έχει δικαίωμα να τιμήσει την επέτειο, προβάλλοντας τις σύγχρονες διεκδικήσεις του».
Η Θεσσαλονίκη θυμίζει από σήμερα φρούριο, με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων.
Οι άνδρες της αστυνομίας δεν άφηναν να περάσει κανείς στον Ιερό Ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, ενώ είχαν τοποθετηθεί και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα περιμετρικά του ναού.
newsbomb.gr
Ενημέρωση: το υπουργείο Αμύνης διέψευσε ότι οι στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αστυνόμευση και την φύλαξη των παρελάσεων. Ας μην τα παίρνουμε όμως και τοις μετρητοίς. Όπως ήδη αποκαλύψαμε “Εκπαιδεύουν ελληνόπουλα που υπηρετούν την θητεία τους σε “καταστολή εξεγέρσεων”!“
filologos10.wordpress.com

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση