GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακεδονία: επέτειος 100 ετών

Γράφει η Θάλεια Χούντα Η φετινή εορτή του Αγίου Δημητρίου συμπίπτει με τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Ελλη...

Γράφει η Θάλεια Χούντα
Η φετινή εορτή του Αγίου Δημητρίου συμπίπτει με τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Ελληνικό Στρατό. Μία ηρωική επέτειος που σηματοδοτεί την διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και την θέλησή μας για διαφύλαξη κάθε σπιθαμής γης της χώρας μας.
Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν μερικά χρόνια πριν η αρχή, η σεπτή μορφή του ήρωα Παύλου Μελά ενέπνευσε στην πράξη το πατριωτικό πνεύμα και κλίμα της εποχής και οι συντονισμένες ενέργειες του Στρατού μας οδήγησαν στην μεγάλη ημέρα του 1912, όπου ο στρατηλάτης Βασιλέας εισήλθε στην πόλη και η Σημαία μας υψώθηκε και πάλι και παραμένει έως σήμερα.
Δεν πρέπει να υπάρχει Ελληνική ψυχή που να μην σκιρτά στην ανάμνηση τέτοιων επετείων, οι οποίες και ενδυναμώνουν το φρόνημα. Δεν πρέπει, τέτοια γεγονότα με αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο και τεράστιας πολιτικής και στρατιωτικής σημασίας, να παραμένουν ασχολίαστα. Δεν πρέπει να μην υπάρχουν ειδικά αφιερώματα, με αναφορές στα ονόματα των ηρώων και τις συνθήκες των μαχών. Δεν πρέπει στα σχολεία να μην έχουν αφιερωθεί ώρες διδασκαλίας, με σκοπό να μεταλαμπαδευτεί η γνώση. Δεν πρέπει να παραμένει έστω και ένα σπίτι, που να μην έχει υψωμένη την γαλανόλευκη. Δεν πρέπει αυτή η ημέρα να είναι εργάσιμη. Δεν πρέπει η Εκκλησία να μην έχει τελέσει επιμνημόσυνες δεήσεις για όλους τους ¨αγίους¨ που έδωσαν το αίμα τους και τίμησαν στο έπακρο τον Έλληνα.
Το σημερινό πολιτικό σύστημα φροντίζει συστηματικά να συντηρεί το κλίμα «φόβου», που το ίδιο δημιούργησε με την αλόγιστη οικονομική πολιτική και να εστιάζεται στο συνεχές βύθισμα της χώρας, έως την εξαφάνιση. Δεν θέλει ή δεν μπορεί να κατανοήσει, ότι είμαστε πλασμένοι και ευλογημένοι για το «Μεγάλο» που αφορά την ιδέα της Ελλάδος, το οποίο και είναι υπεράνω όλων.
Η ψυχή του κάθε Έλληνα ας είναι το αιώνιο καταφύγιο όλων αυτών των Ηρώων!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση