GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κρίσιμη κατάσταση η 14χρονη Πακιστανή

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η νεαρή Πακιστανή που τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρες κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ταλιμπάν εναντίον της στην κ...

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η νεαρή Πακιστανή που τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρες κατά τη διάρκεια επίθεσης των Ταλιμπάν εναντίον της στην κοιλάδα του Σουάτ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.
«Δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο παρά τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας της. Την μεταφέρουμε στο Ραβαλπίντι», δήλωσε ο Μασούντ Καουζάρ, κυβερνήτης της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνκουα, όπου η 14χρονη δέχθηκε επίθεση από τους Ταλιμπάν.
Η απόπειρα δολοφονίας της μικρής Πακιστανής συγκλόνισε το Πακιστάν και αναζωπύρωσε τους φόβους για νέο κύμα δολοφονιών στην κοιλάδα του Σουάτ.
Ωστόσο, μετά την δολοφονική επίθεση κατά της 14χρονης, η οποία είχε το θάρρος να καταγγείλει πριν από τρία χρόνια τις θηριωδίες των ταλιμπάν στην κοιλάδα του Σουάτ και θεωρείται «σύμβολο της ειρήνης» , ο πληθυσμός της περιοχής αναρωτιέται γιατί η νεαρή δεν είχε ενισχυμένη προστασία από την αστυνομία εάν αυτό το γεγονός είναι το προοίμιο νέου κύματος δολοφονιών.
«Φοβόμαστε ότι η απόπειρα δολοφονίας της Μαλάλα είναι το σημείο εκκίνησης ενός κύματος στοχευμένων επιθέσεων», δήλωσε ο Μουχτάρ Γιουσαφζάι, ακτιβιστής για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πολλοί τοπικοί άρχοντες έχουν δεχθεί απειλές κατά της ζωής τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, λέει ο ίδιος, και δύο από αυτούς έχουν δολοφονηθεί, ανάμεσά τους ο Αφζάχ Χαν, ιδρυτικό μέλος της Ζίργκα του Σουάτ, του τοπικού συμβουλίου.
«Δύο ένοπλοι κατέλαβαν την περασμένη Τρίτη το απόγευμα το αυτοκίνητο με το οποίο επέστρεφε η Μαλάλα από το σχολείο στην Μινγκόρα. Ο ένας ακινητοποίησε με το όπλο του τον οδηγό, ενώ ο δεύτερος μπήκε στο όχημα και αφού έκανε ερωτήσεις στη Μαλάλα για να βεβαιωθεί για την ταυτότητά της, την πυροβόλησε», σύμφωνα με συγγενή της, ο οποίος πρόσθεσε ότι η οικογένεια δεν φοβόταν την πιθανότητα επίθεσης τόσο κατά της ίδιας, όσο κατά του πατέρα της , ο οποίος είναι γνωστός αντι-ταλιμπάν ακτιβιστής στην κοιλάδα του Σουάτ.
Η τοπική αστυνομία συνέλαβε 200 άτομα μετά την επίθεση για να απελευθερώσει στη συνέχεια τους περισσότερους. Μόνο ο οδηγός του αυτοκινήτου και ο φύλακας του σχολείου της Μαλάλα παραμένουν υπό κράτηση, ενώ οι κάτοικοι στην κοιλάδα του Σουάτ αναρωτιούνται πώς οι δράστες της επίθεσης κατόρθωσαν να διαφύγουν τόσο άνετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση