GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες Πακιστανοί προσευχήθηκαν για τη 14χρονη Μαλάλα

Χιλιάδες Πακιστανοί προσευχήθηκαν για την Μαλάλα, σε σχολεία και τζαμιά όλης της χώρας, από τη Μινγκόρα μέχρι το Καράτσι. «Η επίθεση...

Χιλιάδες Πακιστανοί προσευχήθηκαν για την Μαλάλα, σε σχολεία και τζαμιά όλης της χώρας, από τη Μινγκόρα μέχρι το Καράτσι.
«Η επίθεση, μέρα μεσημέρι, σε βάρος της Μαλάλα είναι καταδικαστέα. Το κορίτσι ζητούσε μόνο το δικαίωμα στην εκπαίδευση για την ίδια και τα άλλα κορίτσια. Η πρώτη σούρα του Κορανίου προτρέπει τους μουσουλμάνους να εκπαιδεύονται. Ο προφήτης παραγγέλνει με σαφήνεια στους μουσουλμάνους, άνδρες και γυναίκες, να εκπαιδεύονται. Κανένας ουλεμάς ή μουσουλμάνος λόγιος δεν μπορεί να ταχθεί κατά της εκπαίδευσης, αντιθέτως θα πρέπει να την προάγουμε» είπε στο κήρυγμά του ο Ικράμ-ουλ-Μουστάφα Αάζμι στο τέμενος Μέμον του Καράτσι.
Οι χριστιανοί της Ισλαμαμπάντ οργάνωσαν επίσης μια ειδική λειτουργία για την Μαλάλα το βράδυ της Πέμπτης. «Στο τέλος του κηρύγματός μου ζήτησα από τους πολιτικούς που ήταν παρόντες να δώσουν έμφαση στην παιδεία, επειδή δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και ανάπτυξη σε μια χώρα χωρίς εκπαίδευση», είπε ο ιερέας Ράχμετ Μιχαήλ Χακίμ.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της Μαλάλα υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι προασπιζόταν «δυτικές αξίες».
Παράλληλα, πολλούς υπόπτους για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της 14χρονης Μαλάλα Γιουσαφζάι έχει συλλάβει η πακιστανική αστυνομία. Η 14χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε ενώ επέστρεφε από το σχολείο στο σπίτι της, στην πόλη Μινγκόρα της επαρχίας Σουάτ.
«Έχουν γίνει πολλές συλλήψεις και οι ύποπτοι ανακρίνονται», είπε ο αστυνομικός διευθυντής της Σουάτ, Γκιουλ Αφζάλ Χαν Αφρίντι, χωρίς να αποκαλύψεις περισσότερες λεπτομέρειες.
Τοπικά μέσα ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες είναι τρεις, ενώ «εγκέφαλος» της επίθεσης θεωρείται ένας άνδρας με το όνομα Αταουλάχ, ο αρχηγός μιας ομάδας εξτρεμιστών που εδρεύει στη Σουάτ.
Η Μαλάλα αναρρώνει στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ραβαλπίντι όπου μεταφέρθηκε την Πέμπτη, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για να της αφαιρεθεί η σφαίρα που την χτύπησε στο κεφάλι και κατέληξε στον ώμο. Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ράτζα Περβέζ Άσραφ την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να αντιπαρατεθεί στους εξτρεμιστές.
«Πρέπει να ενωθούμε για να ξεριζώσουμε αυτήν την απειλή από την αγαπημένη μας πατρίδα και να σώσουμε τα παιδιά μας. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι ο πακιστανικός λαός είναι ενωμένος απέναντι στους τρομοκράτες», τόνισε, ζητώντας από όλους να προσευχηθούν για την Μαλάλα, η οποία ακόμη δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις της. «Η Μαλάλα είναι κόρη του Πακιστάν. Το μήνυμά της είναι το μήνυμα του Πακιστάν, ένα μήνυμα ειρήνης, αγάπης και ασφάλειας. Ολόκληρη η χώρα θα αντισταθεί σε αυτούς που προσπαθούν να σαμποτάρουν αυτό το μήνυμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση