GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε 1,5 χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην μπάτλερ του πάπα

Δικαστήριο του Βατικανού έκρινε σήμερα τον πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου ένοχο για την κλοπή απόρρητων εγγράφων και τον καταδίκασε...

Δικαστήριο του Βατικανού έκρινε σήμερα τον πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου ένοχο για την κλοπή απόρρητων εγγράφων και τον καταδίκασε σε ενάμιση χρόνο φυλάκιση καθώς του αναγνώρισε ελαφρυντικά στοιχεία.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον πρώην μπάτλερ την καταβολή των δικαστικών εξόδων.
Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του ύστερα από συνεδρίαση δυόμιση ωρών κατά την τελευταία ημέρα της δίκης του Πάολο Γκαμπριέλε. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει νωρίτερα την επιβολή τριετούς ποινής φυλάκισης, ενώ η συνήγορος υπεράσπισης είχε ζητήσει την αθώωση του Γκαμπριέλε.
Στην τελική του κατάθεση ο Γκαμπριέλε δήλωσε ανέκφραστος στο δικαστήριο ότι ενήργησε αποκλειστικά και μόνο από βαθιά αγάπη προς τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τον πάπα για τον οποίο εργαζόταν.
Ο 46χρονος άντρας κατηγορείται για κλοπή προσωπικών απόρρητων εγγράφων του Ποντίφικα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο Γκαμπριέλε ισχυρίστηκε στην αρχή ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτές τις πράξεις στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» τη διαφθορά στην έδρα της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας και ότι ενήργησε επειδή είδε «κακό και διαφθορά παντού μέσα στην Εκκλησία» και ήθελε να ξεσκεπάσει τις κακοήθειες, «αφού ο Πάπας δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος».
Το περιεχόμενο των εγγράφων υποδείκνυαν ότι υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανώτατων κλιμακίων της Εκκλησίας ως προς την εξουσία.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση