GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε έχει σημασία η «νωπή λαϊκή εντολή»...

Γράφει ο Βασίλης Δ. Χασιώτης. «Θα σφυροκοπώ το λαό μέχρι που να δω το δόγμα περί υποτιθέμενης κυριαρχίας του να γίνεται κομματάκ...

Γράφει ο Βασίλης Δ. Χασιώτης.


«Θα σφυροκοπώ το λαό μέχρι που να δω το δόγμα περί υποτιθέμενης κυριαρχίας του να γίνεται κομματάκια. Δεν είναι αρκετό ότι δεν θα ξαναδούμε τους ανίκανους ηγέτες του 1848. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν θα ξανακατασκευάσουμε εμείς το είδωλό τους».
Πιέρ – Ζοζέφ Προυντόν
(George Lichtheim : Σύντομη Παγκόσμια Ιστορία του Σοσιαλισμού, εκδ. Γλάρος, Αθήνα, 1976, σελ. 76-77)
« Έχει υποστηριχθεί, και μάλιστα στα σοβαρά από σοβαρούς ανθρώπους, ότι το ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε τον ελληνικό, εκμεταλλεύτηκε τους…….
πόθους του για την κοινωνική αλλαγή και, πουλώντας του έναν εύπεπτο αντιιμπεριαλισμό κι έναν ύποπτο ψευτοσοσιαλισμό υφάρπαξε την ψήφο του για να θρονιαστεί στην εξουσία. Δεν θα συμφωνούσα με αυτή την άποψη. Όσοι, ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ, το ανέβασαν από το 13% το 1974 στα 26% το 1977 και από κει στα 48% και στα 46% το 1985 ήταν σίγουροι ότι κίνδυνος σοσιαλισμού δεν υπήρχε. Στο κάτω κάτω ο καθένας πουλάει όποια πραμάτια έχει. Το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του… Το κάλπικο νόμισμα ωστόσο γυάλιζε πολύ και στο χρηματιστήριο των πολιτικών ιδεών απέκτησε ελεύθερη μετατρεψιμότητα… Βαφτίζοντας δημοκρατικό – προοδευτικό ό,τι φάνταζε σαν τέτοιο και σοσιαλιστικό ό,τι πίστευαν ότι θα κοσμούσε την πλατιά συμμαχία των σοσιαλιστικών δυνάμεων δεν ήθελαν να δουν το κάλπικο του νομίσματος. Περίμεναν τους τόκους. Άλλωστε με απαράγραπτους τίτλους κυριότητας είχαν κρατήσει για λογαριασμό τους το ρόλο της πρωτοπορίας και του αλάθητου καταχτητή όσων τους έθελγε ο «μικροαστικός σοσιαλισμός». Πρέπει όμως να κρατήσουμε ότι αν από το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας τις ιδέες του, που τις ενόμιζε σοσιαλιστικές, δεν προέκυψε ίχνος σοσιαλιστικού μέτρου αυτό οφείλεται στο ότι τίποτε το σοσιαλιστικό δεν υπήρχε στα σοσιαλφανή οράματα του ανδρεοπαπανδρεϊσμού…»
Άγγελος Ελεφάντης : Στον αστερισμό του λαϊκισμού, εκδ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, Αθήνα, 1991, σελ. 203-204
«Μα αυτή η κυβέρνηση τώρα εκλέχτηκε. Έχει νωπή λαϊκή εντολή. Είναι λογικό να ζητά κανείς πρόωρες εκλογές, μόλις τέσσερις μήνες από τη διεξαγωγή των τελευταίων»;
Το ερώτημα – επιχείρημα αυτό, το έχω ακούσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, και ακούγεται όλο και πιο συχνά, όσο πιο συχνά κάποιος ζητά προσφυγή –πάλι- στις κάλπες.
Ένα άλλο πιο «προωθημένο» επιχείρημα, είναι αυτό που ακούω κατά καιρούς, κυρίως από τη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, πως «ναι προεκλογικά λέγαμε ό,τι λέγαμε, αλλά, δεν είχαμε υπόψη μας ένα πρόγραμμα στα πλαίσια μιας κυβέρνησης συνεργασίας, όπου πλέον και άλλοι συνδιαμορφώνουν τη πολιτική».
Βεβαίως, μένοντας σ΄ αυτό το τελευταίο επιχείρημα, θάλεγα ότι είναι «προβληματικό», διότι στη προεκλογική περίοδο, δεν νομίζω να υπήρχε κανείς σε τούτη τη χώρα, που να περίμενε ότι από τις εκλογές θα προέκυπτε μονοκομματική κυβέρνηση, ΠΕΡΑΝ του ότι, υπήρχε κάτι κοινό μεταξύ όλων των νυν κυβερνητικών συνεταίρων : ΟΛΟΙ τους υπόσχονταν άμεσα ή έμμεσα, ΕΝΑΝ «ΠΑΤΟ» ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ. Για να το πω απλά, καλλιεργούσαν την πεποίθηση, ότι τα δυσκολότερα είχαν περάσει. Επομένως, ακόμα κι έτσι, θάπρεπε το πρόγραμμα ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ να προνοεί τα όρια συμβιβασμού σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας.
Όπως όμως κι αν έχει το πράγμα, κανείς συμβιβασμός, ιδίως από τη πλευρά ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΑΫΛΩΣΕΙ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, μια εξανέμιση, που ΔΕΝ προέρχεται ΤΟΣΟ από τις πιέσεις των άλλων κυβερνητικών εταίρων, ΟΣΟ από τις πιέσεις των δανειστών. Με άλλα λόγια, ΚΑΙ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ να ήταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και πάλι ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το ΝΥΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ πρόγραμμα θα εφάρμοζε.
Άρα μένουμε στο αρχικό επιχείρημα της «νωπής λαϊκής εντολής».
Είναι σοβαρό το αίτημα των πρόωρων εκλογών εν όψει της «νωπής λαϊκής εντολής»;
Το αίτημα είναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ όταν συντρέχει η ακόλουθη ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ θεμελιώδης προϋπόθεση : Ότι το ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, που προσδιορίζει και το πρόγραμμα ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, έχει μεταβληθεί ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.
Σ’ αυτή τη περίπτωση, Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΟΘΗΚΕ ΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ΚΑΝ, και επιπλέον, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ Η ΚΥΝΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ, ΜΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ : ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ!
Και είναι θαρρώ καιρός σε τούτη τη χώρα, με τον διαχρονικό εθισμό του παρόντος πολιτικού συστήματος να στηρίζει την υφαρπαγή της εξουσίας με βάση προεκλογικές ΨΕΥΔΕΙΣ υποσχέσεις, να ένα τέλος σ’ αυτόν τον ΑΘΛΙΟ εθισμό.
Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, pacta sunt servanda.
Το συμβόλαιο με τον λαό, πρέπει ν΄ αρχίσει να «αναβαθμίζεται» σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση, και οι προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις σ’ ένα λαό, πρέπει να αποδεικνύουν ότι σέβονται το λαό, ότι δεν θεωρούν ότι απευθύνονται σε ένα εσμό χαχόλων αν όχι ηλιθίων, που εύκολα κανείς θεωρεί ότι μπορεί να χειραγωγεί μετεκλογικά και να τους «εξηγεί» τα ανεξήγητα.
Τα προεκλογικά προγράμματα, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΥΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΠΛΗΡΟΥΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά, το ζήτημα της ερμηνείας των νόμων, δεν είναι σώνει και καλά αποκλειστικότητα των δικηγόρων, ΟΥΔΕ καν των δικαστών, όσο και αν αποτελεί προνόμιό τους η απόδοση της δικαιοσύνης. Δυστυχώς, ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν στη νομική – τυπική τους διάσταση, αλλά, κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η αρχή.
Όπως έχω ξαναγράψει παλαιότερα, δεν είναι δυνατόν ο νόμος να κολάζει κάποιον που σε παρέσυρε με ψευδείς ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ διαβεβαιώσεις (αν και οι προφορικές θα αρκούσαν εφόσον έγιναν δημοσίως εις επήκοον πάντων) σε αποφάσεις που αποδείχτηκαν στη πορεία ολέθριες για τα συμφέροντά σου, αποφάσεις που λήφθηκαν με βάση αυτές τις διαβεβαιώσεις και τις οποίες δεν θα λάμβανες αν γνώριζες τη αλήθεια που επιμελώς σου απέκρυπτε ο άλλος συμβαλλόμενος, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, να μην ανοίγει μύτη.
Ναι έχουμε κάτι το «νωπό» εδώ : είναι η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΥΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ που καταρτίστηκε προεκλογικά, από τον ένα συμβαλλόμενο, τη κυβέρνηση και τη κυβερνητική πλειοψηφία που τη στηρίζει.
Διότι, η χώρα, ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, κυβερνάται ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ.
Κι αυτή τη κατάσταση εγώ την ονομάζω «εκτροπή».
kafeneio-gr.blogspot.com

8 σχόλια

  1. Καλά ρε δεν ντρέπεστε οι πολιτικοί μας; Αν ισχύουν τα μετρά που ανακοινώνουν τα κανάλια και το ΜΕΚΑ παρακάλω !!! Όχι στην δραχμή δεν πάμε , αλλά στην ΟΥΤΕ ΣTHN ΔΕΚΆΡΑ...

    Σαμπο λοιπόν θέλετε ΕΕΕ; σαμπό θα φάτε ..τα σαμπό ηταν τα τσόκαρα που κατασκεύαζαν στην Λυών , ΌΤΑΝ ΠΉΡΑΝ ΜΕΤΡΆ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ,οι εργάτες τα έβαζαν μέσα στης μηχανές που τα κατασκεύαζαν οι ίδιοι, ΑΠΌ ΕΚΕΊ ΒΓΉΚΕ ΚΑΙ Η ΛΈΞΗ ΣΑΜΠΟΤΆΖ...

    Δεν θέλατε εθνικό νόμισμα εεεε φάτε τα σκατά σας τώρα ΟΛΟΙ.

    Μόλις ψηφίσουν τα μέτρα ΑΥΤΆ που είναι βόμβες εξόντωσης ΛΑΟΥ αρχίζει και οι δικιά τους εξόντωση, χωρίς να διαφυγή κανένα τους { ΟΙ ΔΙΕΥΘΎΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΝΑ ΜΥΡΊΖΟΝΤΑΙ } και ας μπει μπροστά η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΉ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΈΨΕΙ =ΜΑΤ=..

    Η..Ο.Π.Λ.Α..... μόλις τα περάσουν θα αποδεχτεί .... ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ κρατηστετο ΑΥΤΌ ΕΔΏ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ..ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕΤΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ..

    ΤΕΡΜΑ 600 ΦΑΡΜΑΚΑ..ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΝΩ 100 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ;;;;ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ....ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαμαράς: "Ζητάω ενότητα,
    η διαπραγμάτευση συνεχίζεται".

    Μήνυμα ενότητας από τον πρωθυπουργό,
    ο οποίος τόνισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

    "Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα. Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

    Έχουμε ήδη- και στα εργασιακά και σε άλλα-αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας.
    Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

    Προσέξτε. Το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της.
    Απ’ αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω.

    Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα.

    Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό.

    Ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά έστειλε το μήνυμα
    ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

    Μετά τη δήλωση, ο πρωθυπουργός συνάντησε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας
    ότι το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει και πρέπει να αλλάξει
    και στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τραγούδα εσύ.....10.09 ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ, ΑΦΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !

    ΟΙ ΑΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ 30 ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Παπανδρέου θα τον γράψει η Ιστορία ως τον άνθρωπο που γλίτωσε τη χώρα από την καταστροφή και ως τον άνθρωπο που την κράτησε με τα ψέματα,έστω στην εντατική,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΡΟΣ.
    Οι υπόλοιποι,Σαμαράδες,Βενιζέλοι,
    Τσιπραίοι και λοιποί,λένε εύκολα λόγια,αλλά κανονικά ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ θα έπρεπε να λένε ευχαριστώ στον Παπανδρέου που πήρε πάνω του τη σωτηρία της χώρας και τους άφησε το χώρο ελεύθερο να το παίζουνε τζάμπα μάγκες.Τους βλέπετε έναν έναν,μόλις πλησιάζουνε την εξουσία πόσο τρώνε τα λόγια τα μεγάλα και πόσο κότες γίνονται...
    Και εκτός των άλλων,όλοι αυτοί κατεβάζουνε τα παντελόνια και λένε ναι προτού καν τους ζητήσουνε κάτι οι Τροϊκανοί.
    Τουλάχιστον ο Παπανδρέου έκανε και μια κουτσοδιαπραγμάτευση και,όσο μπορούσε,προσπάθησε να καθυστερήσει
    μερικά πράγματα που του ζητούσανε να κάνει.Πχ τα εργασιακά,που του τα ζητούσανε απ'την πρώτη στιγμή,
    τα ξεπουλήματα,κλπ.
    Είχες τον Σαμαρά αντιπολίτευση να σου λέει ''γιατί δεν πήρες γρήγορα τα μέτρα''.Ήταν σαν να του έλεγε ''γιατί δεν πήγες τους μισθούς στα 400 ευρώ πιο γρήγορα,γιατί δεν πετσόκοψες τις συντάξεις πιο γρήγορα,γιατί δεν ξεπούλησες πιο γρήγορα''.
    Τα μεγάλα λάθη του Παπανδρέου,κι αυτά τον έφαγαν,ήταν
    1.που δεν ζήτησε να περάσει το πρώτο Μνημόνιο με 180,να ξεβρακωθούνε απ'την αρχή όλοι οι Σαμαράδες και να τελειώνουμε το παραμύθι να το παίζουνε κάποιοι αντιμνημονιακοί με τις πλάτες των άλλων σε μια Ελλάδα που τον Μάιο 2010 δεν είχε να βγάλει το μήνα. 2.ότι έβαλε στο Οικονομικών το Βενιζέλο όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμα πρώτο.
    Ορίστε λοιπόν,τον ρίξατε.
    Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
    Πρωθυπουργός του 44% ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΚΑΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    Γιατί κανένας λαός δεν τον έριξε.
    Δεν έγιναν εκλογές για να φύγει.
    Ένα δημοψήφισμα πήγε να κάνει και τα κάνατε πάνω σας,δεξιοί και αριστεροί,γιατί στριμωχτήκατε.
    Τι καταλάβατε λοιπόν;
    Ένας ένας παίρνετε σειρά ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ασε μας ρε απο πανω με την κουρελου που απλωσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΑΜΑΡΑΣ : ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΑΣ ΣΤΑ 400 ΕΥΡΩ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΤΡΙΔΙΠΛΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗ ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ 30%

    -ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΩ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΩ ΜΕ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΤΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝΕ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ

    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΕΝΤΡΑ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΣΤΡΩΝΩ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΟΤΟ (ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ Η' ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ) ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ

    -ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟ

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΧΙ,ΕΝΝΟΩ ΟΧΙ.

    -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΩ...

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ

    -ΕΚΑΤΣΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    -ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ 2021,
    ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΡΗΜΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗ ΔΕΘ)

    -ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ:ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΧΙ,
    ΕΝΝΟΩ ΟΧΙ

    -ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ

    ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση