GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανήλικος έσωσε νήπιο 2 ετών από φλεγόμενο κτίριο

Απίστευτο θάρρος επέδειξε ένας 16χρονος από το Southampton, ο οποίος δε δίστασε να μπει σε ένα φλεγόμενο κτίριο και να σώσει ένα αγορά...

Απίστευτο θάρρος επέδειξε ένας 16χρονος από το Southampton, ο οποίος δε δίστασε να μπει σε ένα φλεγόμενο κτίριο και να σώσει ένα αγοράκι μόλις δύο ετών που είχε παγιδευτεί μέσα σε αυτό.
Ο Nelson Fonangwan είχε πέσει για ύπνο, αλλά ξύπνησε από τις κραυγές απόγνωσης της μητέρας του μικρού, της 32χρονης Aneta Jedlikoswka. Βγήκε από το σπίτι του για να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού να βγαίνει από το διπλανό κτίριο.
Η γειτόνισσά του προσπαθούσε με τις γροθιές της να σπάσει το παράθυρο της κουζίνας για να φτάσει το 2 ετών αγοράκι της που είχε παγιδευτεί μέσα και που χτυπούσε τρομαγμένο το τζάμι μέσα από το φλεγόμενο κτίριο.

Ο Nelson χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά έτρεξε προς το σπίτι και πέρασε από το παράθυρο με τα μισοσπασμένα τζάμια και κατάφερε να βγάλει έξω το νήπιο με ασφάλεια, ενώ η μητέρα του καλούσε την πυροσβεστική.
«Δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Η κυρία είχε σπάσει με μπουνιές το τζάμι και είχε καταφέρει να κάνει ένα ικανοποιητικό άνοιγμα. Είχε κοπεί άσχημα και αιμορραγούσε. Ήταν βέβαιο ότι πονούσε πολύ, αλλά το μόνο που σκεφτόταν εκείνη την ώρα ήταν το μωρό της. Δε μιλούσε καλά αγγλικά. Με κοίταξε, μου έδειξε προς το σπίτι και μου είπε “μωρό”. Τότε συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να βοηθήσω» είπε ο 16χρονος στη Southern Daily Echo.

Η φωτιά ξέσπασε όταν η κ. Jedlikoswka βγήκε από το σπίτι για να πετάξει τα σκουπίδια και κλείστηκε απ’ έξω. Είχε όμως αφήσει ένα ψωμί στο φούρνο και από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά.
«Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για τις πράξεις του» είπε η διευθύντρια του σχολείου του, Alice Wrighton.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση