GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα δεν θα πετύχει το στόχο το 2020!…

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου Το μήνυμα που έστειλε χτες βράδυ η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ αναλύει σήμερα σε εκτενές άρθρο της...


Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Το μήνυμα που έστειλε χτες βράδυ η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ αναλύει σήμερα σε εκτενές άρθρο της η οικονομική ιστοσελίδα του CNBC-Europe. Το μήνυμα είναι και σαφές και αποκαρδιωτικό καθώς αναφέρει ότι το χρέος της χώρας μας το 2020 (δηλαδή 10 χρόνια μετά την πρόσκληση του τότε πρωθυπουργού κ Παπανδρέου στην τρόικα του IMF, ECT & E.U.) ΔΕΝ θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο του 120% του ΑΕΠ αλλά μάλλον στο 136%…
Ο Ευρωπαίος αναλυτής που έδωσε τα στοιχεία αλλά επέμενε σθεναρά στη διατήρηση της ανωνυμίας του, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι ακόμη και η πρόβλεψη του 136% (σαφώς και δραματικά πέραν του επιθυμητού) δεν είναι σίγουρη παρά μόνο εφόσον «…υπάρξει το απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα, επιστρέψει η οικονομική ανάπτυξη και ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις!»
Και αν ακόμη δοθεί η αιτούμενη από την Ελληνική Συγκυβέρνηση διετής επιμήκυνση η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης, θα χρειασθεί επιπρόσθετη άμεση βοήθεια ύψους ίσως και 30 δις ευρώ αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ θα τα δώσει αυτά τα χρήματα.
«Ίσως χρειασθούν και επιπρόσθετα μέτρα πέρα από τα 89 που έχουν ήδη συμφωνηθεί» σύμφωνα με τις δηλώσεις του ανώνυμου σχολιαστή…
Πάντως το πνεύμα που διαμορφώνεται δειλά-δειλά είναι ότι ίσως στην επόμενη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών στις 12 Νοεμβρίου να εγκριθεί η αιτούμενη διετής επιμήκυνση και να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης της νέας βοήθειας στην Ελλάδα.
(Το επιμύθιον και η ανώνυμη εκτίμηση; Θα έχουμε νέα για την διετή επιμήκυνση μετά τις Αμερικανικές εκλογές αλλά το Ελληνικό Δράμα που ήδη εξελίσσεται από το 2010 θα χρειασθούν πολλά χρόνια πριν ολοκληρωθεί…)
Για πληρέστερη ενημέρωση
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

1 σχόλιο

  1. ο Αλεξανδρος ΖΕΙ !!
    Ας ειναι ΕΛΑΦΡΥ το χωμα που σε σκεπαζει! Μιλαμε για τον Αλεξανδρο Κορυζη. Αληθεια τον γνωριζετε; Αλλα τι ρωταω. Εσεις μονο τους σημερινους ΑΛΗΤΕΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ γνωριζετε! Που μας πουλησαν (προσπαθουν τουλαχιστον με παθος) στους ξενους και σημασια δεν δινουν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ τους(;)!
    Ιδου ολιγα περι του αλ. Κορυζη:
    Μετα τον θανατο του Μεταξα, τον διαδεχτηκε στην Πρωθυπουργια, με υποδειξη του τοτε (πανταχου παροντος) βασιλια. Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του στην πρωθυπουργία αντιμετώπισε με επιτυχία την εαρινή επίθεση των Ιταλών (9 Μαρτίου 1941) και είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στους Γερμανούς (6 Απριλίου 1941), όταν ο πρεσβευτής αυτης της χωρας των ουννων στην Ελλάδα Βίκτωρ Έρμπαχ - Σένμπεροχ του επέδωσε τελεσίγραφο για την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Από την ημέρα αυτή, η Ελλάδα άρχισε ένα διμέτωπο αγώνα με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, κερδίζοντας τον θαυμασμό των Συμμάχων.
    Αυτή η, δύσκολη, κατάσταση ηταν ενα βαρύ φορτίο για τους ώμους του Κορυζή, που αυξηθηκε μετα τη κριτική που ασκήθηκε στον βασιλιά για την επιλογή του στην πρωθυπουργία και την επιθετικη, επειτα, σταση του βασιλια προς τον ιδιο, αν και προσφερθηκε να παραιτηθεί.
    Μετα την συναντηση με τον βασιλια, σηκώθηκε και αποχώρησε από τη σύσκεψη, αφού πρώτα φίλησε το χέρι του ανώτατου άρχοντα. Πηγε στο σπιτι του, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και κλείστηκε στο γραφείο του, οπου αυτοκτονησε με δυο σφαιρες στην καρδια σε ηλικια 56 ετων!
    Αυτος ηταν ο Αλεξανδρος Κορυζης, που εσεις -οι περισσοτεροι- αγνοειτε!
    Ενας Πρωθυπουργος ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ηθους, πατριωτισμου και ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ, που δεν υπαρχει στους σημερινους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ (συγχωρησε με Καραγκιοζη αλλα δεν ευρισκα πιο "πολιτισμενη" εκφραση) της πολιτικης μας ζωης.
    Φανταζεστε να ηταν αυτος Πρωθυπουργος σημερα, τι ΟΧΙ ειχε να αντιταξει στους ουννους της Μερκελ; Φανταζεστε να ειχε δωσει υποσχεσεις προεκλογικες και να εκανε ακριβως τα αντιθετα; Μακαρι ο ΘΕΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας να αναστησει καποιον σαν και τον Αλεξανδρο, καποιον ΕΛΛΗΝΑ, ΤΙΜΙΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ για να μπορεσουμε ολοι εμεις να ξαναβρουμε την 'ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας! Γιατι εμεις ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ μωρε! Η μανα των λαων ολου του κοσμου ωρε σεις! Κι αν τωρα μερικοι ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ κλωτσανε την ΜΑΝΑ τους με την βοηθεια Ελληνοφωνων ντοπιων ΑΛΗΤΩΝ και ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ που καρφακι δεν τους καιγεται τι θα γραψει η Ιστορια μετα για δαυτους γιατι το μονο που σκεφτονται ειναι το τι θα φανε και το τι θα πιουνε μια και αυριο θα πεθανουν, η ΕΛΛΑΔΑ μας δεν θα πεθανει! ΟΧΙ! Θα ζει οσο υπαρχει ο κοσμος τουτος για να τους λαμπρυνει με το φως της, το αθανατο, το Ελληνικο.
    Ζητω η 28η Οκτωβριου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση