GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειοψηφία ως το 2050 στη Βρετανία τα παντρεμένα ζευγάρια

Ανησυχητικά τα στοιχεία έκθεσης του Κέντρου Κοινωνικής Δικαιοσύνης Επιλογή των πιο εύπορων κοινωνικών στρωμάτων θα είναι στο εξή...

Ανησυχητικά τα στοιχεία έκθεσης του Κέντρου Κοινωνικής Δικαιοσύνης
Επιλογή των πιο εύπορων κοινωνικών στρωμάτων θα είναι στο εξής στη Βρετανία ο γάμος.
 
Λιγότερα θα είναι τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά από τα ανύπαντρα σε λίγο περισσότερο από μία γενιά, στη  Βρετανία, σύμφωνα με νέα έκθεση του Κέντρου Κοινωνικής Δικαιοσύνης (CSJ). Οπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, ο γάμος διαφυλάσσεται ολοένα και περισσότερο την μεσαία και την ανώτερη τάξη, ενώ μόλις το 50% των νέων γονέων με χαμηλά εισοδήματα είναι παντρεμένοι.
Αυτό το γεγονός διογκώνεται και αγγίζει ποσοστά της τάξης του 80% όταν πρόκειται για ζευγάρια που κερδίζουν από 26.000 ευρώ έως 38.000 ευρώ τον χρόνο και σε σχεδόν 90% για όσους κερδίζουν από 62.000 ευρώ τον χρόνο.
Μέχρι το 2050, οι οικογένειες των παντρεμένων ζευγαριών θα αποτελούν μειοψηφία, σύμφωνα με την δεξαμενή σκέψης που δημιούργησε ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Ίαν Ντάνκαν Σμιθ. 
Το CSJ άσκησε κριτική στην «αποτυχία» της βρετανικής κυβέρνησης να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει την κατάρρευση της παραδοσιακής μορφής της  οικογένειας. Η έκθεση του Κέντρου δείχνει ότι πράγματι έχουν γίνει κάποιες «υποσχόμενες» κινήσεις προς την κατεύθυνση της σταθεροποίησης του θεσμού της οικογένειας, όμως μοιάζουν να υποσκελίζονται από την κλίμακα και το κόστος της κατάρρευσης της οικογένειας.
Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι η αναλογία των οικογενειών που απαρτίζονται από παντρεμένα ζευγάρια και τα παιδιά τους έχει πέσει κατά 5% την τελευταία δεκαετία, ενώ στο ίδιο διάστημα σημειώνεται  αύξηση της τάξης του 3% σε οικογένειες με ζευγάρια που απλά συγκατοικούν και αύξηση της τάξης του 2% στις μονογονεϊκές οικογένειες.
Σύμφωνα με αυτές τις τάσεις, μέχρι το 2031, μόνο το 57% των οικογενειών θα απαρτίζονται παντρεμένα ζευγάρια, με το νούμερο αυτό να δείχνει μειωτικές τάσεις και να φτάνει στο 49,5% το 2047.
Ο πρώην υπουργός για τα Παιδιά Τιμ Λούτον αναμένεται να στηρίξει την έκθεση του CSJ και να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέιβιντ Κάμερον. «Η οικογένεια είναι κάτι που μετράει για τον περισσότερο κόσμο. Πριν από την εκλογή του, ο Κάμερον έλεγε ότι η οικογένεια βρίσκεται στο DNA του.
Στις ακραίες εκφράσεις της, η καταστροφή της οικογένειας συμβάλλει στο χάος του ενστίκτου της αγέλης και της ανομίας που είδαμε στα εκτεταμένα επεισόδια του περσινού καλοκαιριού. Επί καθημερινής βάσεως, η κατάρρευση του οικογενειακού θεσμού κοστίζει στην κοινωνία σχεδόν 55 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, συνεπώς είναι ζωτικής σημασίας να αντιμετωπιστεί η αποκάλυψη ότι 48% των παιδιών σήμερα στη χώρα θα δουν την σχέση των γονιών τους να διαλύεται», λέει.
Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

  1. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ.

    ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση