GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 20 νεκροί στη Μιανμάρ

  Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξανάρχισαν αυτήν την εβδομάδα μεταξύ μελών της εθνότητας βουδιστών ραχίν...

 
 Τουλάχιστον 20 νεκροί στη Μιανμάρ
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις που ξανάρχισαν αυτήν την εβδομάδα μεταξύ μελών της εθνότητας βουδιστών ραχίν και των μουσουλμάνων ροχίνγκιας, στο δυτικό τμήμα της Μιανμάρ, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές. Ο ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία του.
«Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συμπλοκές από τις 21 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Μίο Θαντ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο κρατίδιο Ραχίν, σημειώνοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να υπερδιπλασιαστεί τις επόμενες ώρες.
«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει τους 50», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών μπορεί επίσης να είναι πολύ υψηλός.
Κι άλλος ένας τοπικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τον κίνδυνο ο απολογισμός των νεκρών να φτάσει τους πενήντα, καθώς είναι δύσκολη η πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές του κρατιδίου Ραχίν.
Από την πλευρά του ο ΟΗΕ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τον αριθμό αυτόν των νεκρών, αλλά και για τον πολύ μεγάλο αριθμό εκτοπισμένων, ο οποίος ξεπερνάει τις δυνατότητες των υποδομών της περιοχής.
«Ο ΟΗΕ ανησυχεί πολύ για τις πληροφορίες για μια επανάληψη των διακοινοτικών συγκρούσεων σε πολλά μέρη του κρατιδίου Ραχίν, από τις οποίες υπάρχουν νεκροί και έχουν αναγκαστεί χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» , δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ στο Ρανγκούν Άσοκ Νίγκαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση