GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φοιτητές κατασκεύασαν αεροπλάνο με 3D εκτυπωτή

  Δυο φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia σχεδίασαν, κατασκεύασαν και απογείωσαν με επιτυχία ένα μικρό μη-επανδρωμένο αεροσκάφο...

 
Δυο φοιτητές του πανεπιστημίου της Virginia σχεδίασαν, κατασκεύασαν και απογείωσαν με επιτυχία ένα μικρό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος χρησιμοποιώντας μόνο έναν 3D εκτυπωτή. Ο Steven Easter και ο Jonathan Turman, τριτοετείς φοιτητές του τμήματος εφαρμοσμένης μηχανικής στο πανεπιστήμιο της Virginia χρηματοδοτήθηκαν από το ομοσπονδιακό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας MITRE Corporation. Ξεκίνησαν τον σχεδιασμό και την κατασκευή του αεροσκάφους, με άνοιγμα φτερών 1.9 μέτρα, το προηγούμενο καλοκαίρι. Όλα τα εξαρτήματα του, συμπεριλαμβανομένης της ατράκτου, κατασκευάστηκαν αποκλειστικά με την χρήση 3D εκτυπωτή.
Πρόκειται για το τρίτο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί με την χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών, ο σχεδιασμός όμως των προηγούμενων μοντέλων ήταν αρκετά πιο απλός. Με το επίτευγμα τους, οι δυο φοιτητές απέδειξαν ακόμα ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής ενός προϊόντος χωρίς να επηρεάσει καθόλου την ποιότητα του.
«Για την κατασκευή μιας μηχανή διπλής ροής σε κλίμακα πριν από πέντε χρόνια θα χρειαζόσασταν δυο χρόνια και περίπου 250.000 δολάρια» λέει ο David Sheffler, απόφοιτος της σχολής Μηχανικών του πανεπιστημίου και βετεράνος της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, ο οποίος βοήθησε στην κατασκευή του αεροσκάφους. «Με την τρισδιάστατη εκτύπωση το σχεδιάσαμε και το κατασκευάσαμε σε τέσσερις μήνες με κόστος σχεδόν 2.000 δολάρια».
Η αλήθεια είναι πως νέες εφαρμογές της επαναστατικής αυτής τεχνολογίας εμφανίζονται στην κυριολεξία κάθε εβδομάδα. Μέχρι σήμερα 3D εκτυπωτές έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πληθώρας αντικειμένων, από λαμπτήρες και ακουστικά μέχρι τεχνητά ή προσθετικά μέλη για ανθρώπους και ζώα.
Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν πως ο αντίκτυπος που θα έχει στο μέλλον στις ζωές μας η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με αυτόν της ένταξης των προσωπικών υπολογιστών στην καθημερινότητα μας.
 Φοιτητές κατασκεύασαν αεροπλάνο με 3D εκτυπωτή
 Φοιτητές κατασκεύασαν αεροπλάνο με 3D εκτυπωτή
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση