GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δίδυμες που γεννήθηκαν 450 γραμμάρια

Είναι τα πιο πρόωρα δίδυμα βρέφη που γεννήθηκαν ποτέ στη Βρετανία κι επέζησαν. Η Mia και η Scarlett Lavelle-Redrup διέψευσαν όλα τα πρ...

Είναι τα πιο πρόωρα δίδυμα βρέφη που γεννήθηκαν ποτέ στη Βρετανία κι επέζησαν. Η Mia και η Scarlett Lavelle-Redrup διέψευσαν όλα τα προγνωστικά των γιατρών και τα κατάφεραν, διεκδικώντας τη δική τους θέση στη ζωή.
Είχαν γεννηθεί μόλις στις 24 εβδομάδες κι ενώ είχαν βάρος περίπου 450 γραμμάρια. Έδωσαν σκληρή μάχη στο νοσοκομείο επί τέσσερις μήνες, υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις, αντιμετώπισαν ακόμα και τον ιό της μηνιγγίτιδας.
Αλλά διέψευσαν όλους όσοι δεν πίστεψαν στο θαύμα τους και σήμερα ζουν μία φυσιολογική ζωή στο σπίτι τους, με τους γονείς τους.
Η 24χρονη Stephanie Lavelle-Redrup που ζει στο Surrey με τον σύζυγό της Wayne λέει: «Κάθε μέρα κοιτάζω τα κορίτσια και δεν μπορώ να πιστέψω πόσο τυχερές ήταν. Έδωσαν τόσο αγώνα μέχρι σήμερα και έφτασαν ως εδώ. Όταν γεννήθηκαν ήταν τόσο μικροσκοπικές που δεν πίστευα πως θα τα καταφέρουν, νιώθω η πιο τυχερή μαμά στον κόσμο».
Η Stephanie ενθουσιάστηκε όταν ανακάλυψε πως περίμενε δίδυμα στον υπέρηχο των 20 εβδομάδων. «Δεν είχα ιδέα πως περίμενα δίδυμα οπότε όταν άκουσα δύο καρδιές να χτυπούν, έπαθα σοκ!»
Αλλά μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά η 24χρονη είχε πρόωρο τοκετό. Οι γιατροί επιχείρησαν να τον σταματήσουν και την ενημέρωσαν πως ήταν πολύ πιθανό τα μικρά να μην τα καταφέρουν.
Δεκατρείς ώρες αργότερα τα κοριτσάκια αντίκριζαν για πρώτη φορά τον κόσμο.
Τέσσερις εβδομάδες αργότερα άνοιξαν για πρώτη φορά τα μάτια τους.
«Δεν τολμούσαμε να ελπίσουμε τίποτα. Οι γιατροί επέμεναν να παίρνουμε την κάθε μέρα όπως ερχόταν. Αλλά εκείνες τα κατάφερναν μέρα με τη μέρα. Όταν τις πήραμε στην αγκαλιά μας, δύο μήνες αργότερα, ήταν το πιο απίστευτο συναίσθημα. Ήταν ελαφριές σαν φτερό», θυμάται η Stephanie.
Αλλά ένα μήνα αργότερα η κατάσταση της Mia επιδεινώθηκε. Οι γιατροί ανακάλυψαν πως είχε μία τρύπα στο έντερο κι έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση. Μία εβδομάδα αργότερα η Scarlett διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.
«Δεν ήξερα πόσο θα άντεχαν τα κορίτσια, πάλευαν από τόσο μικρά», λέει η μαμά τους.
Αλλά ένα μήνα αργότερα η Mia άρχισε να αναπνέει χωρίς υποστήριξη και μία εβδομάδα αργότερα τα κατάφερε και η Scarlett. Στο τέλος Ιανουαρίου 2010 τα δίδυμα πήγαν σπίτι τους.
Δείτε τις φωτογραφίες




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση