GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψάχνουν για λεφτά από μίζες, πορνεία και ναρκωτικά -ΤΟ ΣΔΟΕ ανοίγει 5.000 λογαριασμούς

Ειδική ομάδα έχει συσταθεί στο ΣΔΟΕ για να απασχοληθεί αποκλειστικά με τα 1.991 ονόματα, τα οποία περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστ...

Ειδική ομάδα έχει συσταθεί στο ΣΔΟΕ για να απασχοληθεί αποκλειστικά με τα 1.991 ονόματα, τα οποία περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που μετά από πολλές διαδρομές κι περιπέτειες παραδόθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην κυβέρνηση και από εκεί στη Δικαιοσύνη…
Από την Πέμπτη, η χαμένη λίστα η οποία απλώς… ξεκουραζόταν ως «διακοσμητικό αντικείμενο στο γραφείο τη γραμματέως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ» παραδόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη στον διευθυντή του ΣΔΟΕ Αττικής Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Και όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» από την επομένη το πρωί ξεκίνησε ήδη ο ενδελεχής έλεγχος. Αρχικά δημιουργείται το οικονομικό προφίλ των αναφερόμενων στη σχετική λίστα και στη συνέχεια θα ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε βάθος δεκαετίας, αρχικά.
Στη συνέχεια θα γίνει έλεγχος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και κατόπιν θα ενεργοποιηθούν οι υπάρχουσες διατάξεις για να ανοίξουν και οι λογαριασμοί στην Ελβετία.
Η βασική κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι να ελεγχθούν τρεις βασικές κατευθύνσεις:
Το χρήμα που δεν έχει δηλωθεί από επιχειρηματικές δραστηριότητες λόγω φοροδιαφυγής
Το ξέπλυμα χρήματος από πορνεία, ναρκωτικά και άλλες έκνομες δραστηριότητες
Το μαύρο πολιτικό χρήμα
Ταυτοχρόνως, το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει να ανοίξουν τουλάχιστον 5.000 τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων που περιλαμβάνονται στις άλλες τρεις λίστες τις οποίες διαχειρίζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Της λίστας με τα ονόματα των 54.000 που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011
Της λίστας με τους 400 Ελληνες που έχουν αγοράσει ακίνητα μεγάλης αξίας στο Λονδίνο
Της λίστας με εκατοντάδες πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, δημάρχους, διοικητές οργανισμών κ.λπ.)
Σε πρώτη φάση, εφόσον διαπιστωθεί ύπαρξη χρημάτων θα κληθούν οι ελεγχόμενοι να προσέλθουν στις ΔΟΥ να καταθέσουν αναδρομικές συμπληρωματικές δηλώσεις προκειμένου να φορολογηθούν για τα κρυμμένα εισοδήματα. Για όσους δεν αποδεχθούν την πρόταση θα υπάρξει περαιτέρω τακτικός έλεγχος με όποιες πιθανές συνέπειες δημιουργούνται για τον ελεγχόμενο.
Φυσικά, για όποια πολιτικά πρόσωπα διαπιστώνεται ότι υπάρχει αδήλωτο χρήμα θα ακολουθείται ειδική διαδικασία που θα φτάνει στην τακτική δικαιοσύνη.

4 σχόλια

  1. ΌΧΙ άλλη εθνικη ομάδα!!! θέλομε την ΦΙΦΑ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ΤΗΝ ΙΙΑΦ ... αυτοί στην εθνικη ΟΜΑΔΑ στήνουν ΟΛΑ τα παιγνίδια για να τα οικονομούν..


    ΟΞΩ ΡΕ ,,,ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΟΎΝ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρρέει η τρικομματική κυβέρνηση.Τρόμος και δέος στους βουλευτές, μετά τα άγρια γιούχα σε Σταικούρα. Αγριεύει ο κόσμος...
    Όποιοι ψηφίσουν τα μέτρα, ξέρουν ότι είναι τελειωμένοι πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΣΙΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ,

    ΟΙ ΠΙΣΣΙΝΕΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση