GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κανονικά θα καταβληθούν τα 550 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό 2012

Σε συμφωνία να περιληφθούν τα 550 εκατ. ευρώ των οφειλών των τραπεζών στον Προϋπολογισμό 2012 ήλθαν σήμερα το οικονομικό επιτελείο της...

Σε συμφωνία να περιληφθούν τα 550 εκατ. ευρώ των οφειλών των τραπεζών στον Προϋπολογισμό 2012 ήλθαν σήμερα το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και η τρόικα.
Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών στη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόϊκα εξετάσθηκαν τρόποι αποπληρωμής των οφειλών των πιστωτικών ιδρυμάτων χωρίς να υπάρχει επίδραση στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών
«Οι τράπεζες έχουν συμφωνήσει να τα δώσουν τα λεφτά αυτά», τόνισε προσθέτοντας πως θα καταγραφούν κανονικά στον εφετινό Προϋπολογισμό.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα σημείωσε πως σήμερα η συζήτηση πήγε καλά και κατεγράφη πρόοδος και εξέφρασε την ελπίδα να έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα του 2013 -2014 και οι προαπαιτούμενες δράσεις έως τη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης Πέμπτης.
«Είμαστε πολύ κοντά», σημείωσε όταν ρωτήθηκε για το εάν το κενό που χωρίζει τις δύο πλευρές υπολείπεται του 1 δισ. ευρώ.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και η τρόικα έχουν συμφωνήσει στο περιεχόμενο της φορολογικής μεταρρύθμισης και αποκάλυψε πως από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ τα 2 δισ. ευρώ θα αφορούν στο σκέλος των εσόδων.
Για τις συνολικές παρεμβάσεις του 2013 σημείωσε πως θα ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 4,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από περικοπές στις συντάξεις.
Το στέλεχος προσδιόρισε την συζήτηση για την επιμήκυνση και την βιωσιμότητα του χρέους μετά την οριστικοποίηση των δημοσιονομικών μέτρων και των προαπαιτούμενων ενεργειών. Το δε χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την επιμήκυνση το προσδιόρισε στα 11 -12 δισ. ευρώ.
Τέλος, σημείωσε πως τεχνικά οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης έχουν κλείσει και θα κατατεθούν στην Βουλή με τις υπόλοιπες προαπαιτούμενες δράσεις.

2 σχόλια

  1. Αν ακούσατε τα ληγμένα τρόφιμα δεν θα τα πετούν από ΟΛΗΗΗΗ την Ευρώπη θα τα φέρνουν οι -ΠΟΥΣΤΟΕΜΠΟΡΟΙ- ΚΑΙ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΣΟΎΠΕΡ ΜΑΡΓΚΕΤ της Ελλάδος πιο φτηνά!!!

    Ποιος ρε γαμώ το μουνί των μανάδων όλων σας σκεφτικέ να πριμοδότηση την γαστρεντερίτιδα στην Ελλάδα!!!! .. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΦΕΤ για αυτά ρε ΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ;

    Ακούστε καραγκιόζηδες Ελληνες πολιτικάντηδες, ήλθε η ώρα να πέσετε νεκροί μερικοί ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΣΑΣ..

    Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ -ΌΛΩΝ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Coca Cola πάει Ελβετία και η ΦΑΓΕ Λουξεμβούργο ”

    Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 17:02
    Οι «πατριώτες» Έλληνες επιχειρηματίες βγάζουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό. Οι «πατριώτες» εφοπλιστές, - ναι εκείνοι οι οποίοι προκλητικά έλεγαν στον Αλέξη Τσίπρα «ψάξε να μας βρεις για να μας φορολογήσεις» - δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους.

    Και ο ελληνικός λαός πληρώνει την διεθνή κρίση του καπιταλισμού, ο οποίος δεν έχει σύνορα.

    Ποια είναι το μήνυμα, που αργά ή γρήγορα θα στείλουν οι ξένοι επιχειρηματικοί και επενδυτικοί κύκλοι; «Εδώ δεν κάθονται οι δικές σας επιχειρήσεις στη χώρα, θέλετε να έρθουμε και να επενδύσουμε εμείς;».

    Πρώτη η ΦΑΓΕ, επέλεξε να μεταφέρει την έδρα της από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο. Ακολούθως η κερδοφόρα Coca Cola 3Ε σχεδιάζει να μεταφερθεί στην Ελβετία και διαπραγματεύεται τη μετοχή της στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

    Η Coca-Cola Hellenic ανακοίνωσε την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και την επικείμενη συμμετοχή της στο δείκτη FTSE 100, μέσω της ανταλλαγής μετοχών μεταξύ της Coca-Cola Hellenic και της Coca-Cola HBC AG. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφασίζει επίσης ότι είναι συμφέροντες για την ίδια και το σύνολο των κατόχων των μετοχών και των ADSs της Coca-Cola Hellenic οι όροι της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής. Η Coca-Cola HBC AG θα αποτελεί πλέον τη νέα μητρική εταιρεία του Ομίλου, με έδρα την Ελβετία, με παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ και στο NYSE μέσω ADSs.

    ΓΑΜΉΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕ, ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ ΡΕΕΕΕΕ, ΚΑΤΆΣΧΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΈ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση