GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 6,3 δισ. ευρώ ο εισπρακτικός στόχος των αποκρατικοποιήσεων

Στα 6,3 δισ. ευρώ τοποθετείται ο εισπρακτικός στόχος των αποκρατικοποιήσεων για το 2013, ενώ έως το τέλος του 2016 το Ταμείο Αξιοποίησης...

Στα 6,3 δισ. ευρώ τοποθετείται ο εισπρακτικός στόχος των αποκρατικοποιήσεων για το 2013, ενώ έως το τέλος του 2016 το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει έσοδα 10 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις.
Σύμφωνα με το νέο Μνημόνιο τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις για το 2013 τοποθετούνται στα 6,3 δισ. ευρώ, ήτοι σε μήνια βάση θα εισπράττονται 525 εκατ. ευρώ.
Μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί ώθηση στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, της Λάρκο, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΕΥΑΘ, της Εγνατίας Οδού και του Αερολιμένα Αθηνών.
Το πλήρες πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της περιόδου 2013 -2016 με ποσοστικοποιημένους στόχους εσόδων για κάθε τρίμηνο θα παρουσιασθεί στα μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο μεσοπρόθεσμα αναμένονται έσοδα 10 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως και το τέλος του 2016 και εισπράξεις 25 δισ. ευρώ μέχρι και το 2020.
Αν και αρχικά οι εκτιμήσεις ερευνητών τοποθετούσαν στα 300 δισ. ευρώ τα προσδοκώμενα έσοδα από την αξιοποίηση των 81.000 ακινήτων της Κτηματικής Εταιρεία τους Δημοσίου η αξία τελικά των ακινήτων αυτών δεν ξεπερνά τα 28 δισ. ευρώ. Και τα χρήματα αυτά θα εισπραχθούν μόνον εάν ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς και ξεκαθαρισθούν οι χρήσεις γης.
Πέραν της μείωσης του χρέους, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα δημιουργήσει επενδύσεις ύψους περίπου 60 δισ. ευρώ, 50.000 θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση