GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίπου 76 δισ. δολάρια θα κόστιζε η προστασία των περιοχών της Γης

Περίπου 76 δισ. δολάρια τον χρόνο θα κόστιζε η προστασία των περιοχών της Γης στις οποίες ζουν είδη πτηνών και ζώων που απειλούνται με ε...

Περίπου 76 δισ. δολάρια τον χρόνο θα κόστιζε η προστασία των περιοχών της Γης στις οποίες ζουν είδη πτηνών και ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση. Η εκτίμηση αυτή που δημοσιεύτηκε στο Science προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της Οργάνωσης BirdLife International στην Αγγλία, με επικεφαλής τον Στιούαρτ Μπούτχαρτ.
Οι επιστήμονες λένε ότι το ποσό αυτό μπορεί να ακούγεται ιλιγγιώδες, όμως στην ουσία πρόκειται για ένα ψήγμα μπροστά σε ορισμένες από τις υπηρεσίες που προσφέρει το παγκόσμιο οικοσύστημα στον άνθρωπο – όπως η κατακράτηση του άνθρακα – και οι οποίες αν αποτιμούνταν σε χρήμα, θα έφθαναν μέχρι τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι ειδικοί, όπως αναφέρουν τα Νέα, προχώρησαν στη συγκεκριμένη εκτίμηση ζητώντας από αρμόδιους επιστήμονες να υπολογίσουν πόσο θα κόστιζε η προστασία 211 ειδών πτηνών που απειλούνται. Υπολόγισαν ότι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης 1.115 ειδών από πτηνά σε όλο τον πλανήτη που απειλούνται θα κόστιζε από 875 εκατ. δολάρια μέχρι 1,23 δισ. δολάρια ετησίως για την επόμενη δεκαετία.
Επιπροσθέτως, η βελτίωση του περιβάλλοντος διαβίωσης των ζώων που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο θα κόστιζε από 3,41 δισ. έως 4,76 δισ. δολάρια. Οι ειδικοί εκτίμησαν ακόμη το κόστος που θα απαιτούσε η προστασία του 17% της χερσαίας έκτασης της Γης. Η εκτίμηση αυτή ήταν δύσκολότερο να γίνει αλλά οι ειδικοί συνυπολογίζοντας κατα προσέγγιση τις αξίες των γαιών και το κόστος διαχείρισης κατέληξαν στο ποσό των 76 δισ. δολαρίων.

2 σχόλια

  1. Κόμμα με Άδωνη, Βορίδη, Αννούλα, Πάγκαλο και Λοβέρδο του ΕΟΠΠΥ ( με τον οποίο όλοι οι Έλληνες δεν βρίσκουν γιατρό και πληρώνουν εξετάσεις και φάρμακα ), μαζί με τα απομεινάρια της ΠΟΛΑΝ ( γιατί οι παραδοσιακοί ΝΔημοκράτες, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, ΔΑΠΙΤΕΣ, ΔΑΚΙτες φεύγουν μαζικά και υποβάλλουν παραιτήσεις ),θα λάβει ένα ξεγυρισμένο 5 έως 10% !!!
    Να δω τα μούτρα του Βενιζέλου, όταν θα του φέρει ο Αντωνάκης τον Λοβέρδο και την Αννούλα θριαμβευτές υπουργούς στο νέο σχήμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΌΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ ΦΩΝΆΖΕΙ: ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΌΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΎ!!!
    Χωράφια με κυάνιο και αρσενικό, αυτό είναι το κέρδος από τον χρυσό.

    Για να κονομήσουνε τα αφεντικά θα δηλητηριάσουνε αέρα -- γη -- νερά.

    Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά στην καταστροφή από τα τοξικά.

    Δεν θέλουμε κυάνιο, δεν θέλουμε χρυσό, θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό.

    Εξόρυξη δεν γίνεται, μην τρέφετε ελπίδες, αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις...
    θυρίδες.

    Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

    Θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό και όχι έναν τάφο φτιαγμένο από χρυσό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση