GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η 9η Οκτωβρίου 1944 και τα παιχνίδια της Ιστορίας

Τι… γυρεύει ξαφνικά εδώ η Μέρκελ, μια μέρα σημαδιακή; Απάνθισμα δηλώσεων των πολιτικών… Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου Τα παιχνίδια ...


Τι… γυρεύει ξαφνικά εδώ η Μέρκελ, μια μέρα σημαδιακή; Απάνθισμα δηλώσεων των πολιτικών… Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου
Τα παιχνίδια της Ιστορίας ή η προσβολή της Ιστορίας. Η φράου Μέρκελ αποφάσισε να επιστρέψει στον… τόπο του εγκλήματος που διαπράττεται υπό τις οδηγίες της σε βάρος της Ελλάδας εδώ και τρία περίπου χρόνια.
Μόνο που ακόμη και η ημέρα που επέλεξε να έρθει στην Αθήνα είναι σημαδιακή, μια και στις 9 Οκτωβρίου του 1944 οι ναζί βομβάρδιζαν την πρωτεύουσα ως τελευταίο… «κατοχικό δώρο». Αποτέλεσμα, έξι νεκροί και 22 τραυματίες. Την ίδια μέρα στο Κορωπί εκτελούσαν άλλους 44 πατριώτες. Τρεις ημέρες μετά, οι ναζί έφυγαν αφήνοντας πίσω τους δάκρυα, πόνο, αίμα και μια χώρα κατεστραμμένη.
Η «είδηση» έπεσε σαν… βόμβα και έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, ενώ στο facebook ήδη ξεκίνησε προσκλητήριο για «καυτή υποδοχή» της καγκελαρίου, που φιλοδοξεί να βάλει κάτω από την οικονομική… μπότα του Δ’ Ράιχ την Ευρώπη. Απ’ ό,τι όλα δείχνουν, η Τρίτη θα είναι η «μητέρα των μαχών», τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό, και η Αθήνα θα μοιάζει με… οχυρωμένη πόλη εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων που θα ληφθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι άπαντες κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της επίσκεψης, καθώς το κλίμα είναι εκρηκτικό για τη Γερμανίδα καγκελάριο. Η κυρία Μέρκελ, η οποία θα φτάσει στην Αθήνα γύρω στις 12 το μεσημέρι, θα συνοδεύεται από τους τρεις βασικούς συμβούλους της και από τον εντεταλμένο της για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης υφυπουργό Εργασίας Γιόακιμ Φούχτελ. Από κει και πέρα, το πρόγραμμα είναι άγνωστο και δεν αποκλείεται να αλλάξει ακόμη και αυτό που έχει διαρρεύσει.
Αυτό το γνωρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που σε δήλωσή του χθες έξω από το Μέγαφο Μαξίμου φρόντισε να επισημάνει: «Αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μια μάχη σε όλα τα μέτωπα για την αξιοπιστία της χώρας και για τη σωτηρία της πατρίδας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Απατώνται, λοιπόν, όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Και λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πουν και νόμος και δημοκρατία, και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά. Ας γνωρίζουν όλοι ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό αυτού του τόπου».
Παράλληλα, αναφερόμενος στην επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ, τόνισε: «Είναι μία θετική, πολύ θετική εξέλιξη αυτή, το ότι η καγκελάριος δέχτηκε την πρόσκλησή μου να έρθει στην Αθήνα. Και θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία».
Ο γερμανικός κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις που έκανε χθες το πρωί επιχειρώντας να εξευμενίσει τον ελληνικό λαό, δήλωσε ότι «η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί στην ευρωζώνη. Αυτό το κάνουμε» συνέχισε «και μέσα από τα προγράμματα που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στη χώρα. Η Γερμανία έχει εμπιστοσύνη στη μεταρρυθμιστική θέληση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά».
Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε: «Είναι πολύ σημαντική για τη χώρα η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας κυρίας Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Ερχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και όλη την ευρωζώνη». Μάλιστα, επί της ουσίας δήλωσε ότι θέλει αν είναι και αυτός παρών στη συζήτηση του κ. Σαμαρά με την κυρία Μέρκελ, λέγοντας: «Είμαστε στη διάθεση του πρωθυπουργού, ώστε να συμβάλουμε στην πειστική παρουσίαση των εθνικών θέσεων».
Θετικά υποδέχτηκαν στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. την αναγγελία της επίσκεψης Μέρκελ. Όπως δήλωσε στο «Βήμα» ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, «η ευρωπαϊκή εμπειρία δείχνει ότι τέτοιου είδους επισκέψεις προαναγγέλουν κάτι θετικό και πραγματοποιούνται, συνήθως, ως δείγμα στήριξης σε μια προσπάθεια. Βεβαίως περιμένουμε την έκβαση της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ».
Και πρόσθεσε: «Είναι μια χρυσή ευκαιρία για να εκθέσει ο πρωθυπουργός με τον καλύτερο τρόπο τις διεκδικήσεις της χώρας μας». Την ίδια στιγμή βέβαια, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης καλούσε τους πολίτες σε διαδήλωση στη γερμανική πρεσβεία!

1 σχόλιο

  1. Την Τρίτη πρωί πρωί με την αυγούλα θα δούμε τον ανταγωνισμό ...
    Ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα ;;;

    Ποιός θα δείξει στην Μέρκελ ότι έφτασε σε μία ωραία αυγή στην χρυσή και ανεξάρτητη χώρα μας ;;;

    Τα (αντιμνημονιακά παύλα πατριωτικά παύλα και τα μή πατριωτικά παύλα και τα διεθνιστικά παύλα και τα δημοκρατικά και τα μή κλπ κλπ ) κόμματα βρίσκονται σε αναβρασμό...

    Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός...
    Ποιος θα καταφέρει να λαϊκίσει περισσότερο ;;;

    Ποιος θα καταφέρει να αποδείξει ότι στην χώρα κατοικούν χαχόλοι και όχι ΠΟΛΙΤΕΣ ;;;

    Βέβαια να λέμε και την πραγματικότητα, κάποιοι ήδη έχουν πάρει κεφάλι σε αυτή την κούρσα του λαϊκισμού. Και τις πολεμικές τους ανακοινώσεις έκαναν και τις αφίσες τους κόλλησαν και τα τηλέφωνα πέφτουν σωρηδόν...
    Μην ξεχνάτε ότι είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά(της ΒΟΥΛΗΣ).
    Και θα κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μήν την πατήσουν σαν τον Γ. Καρατζαφέρη
    Όμως...

    Αν δούμε πίσω από τις ανακοινώσεις τα παχιά λόγια, τις απειλές και τους ψευτοτσαμπουκάδες, θα δούμε ξεκάθαρα ότι μέσα τους ΤΡΕΜΟΥΝ...

    Τρέμουν για το μέλλον τους.
    ΑΝ (κάτι που πλέον είναι αρκετά πιθανό) η Ελλάδα καταφέρει και ΔΕΝ χρεοκοπήσει στο επόμενο διάστημα και πάρει τις πολυαναμενόμενες δόσεις των εκκρεμών δανείων και ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στο Ευρώ παρουσιάζοντας ΑΝΑΚΑΜΨΗ
    όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που έχουν στηρίξει το πολιτικό τους μέλλον στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της χώρας
    θα χαθούν από το προσκήνιο...

    Παρατηρήστε τους την Τρίτη...
    Δείτε πως ΤΡΕΜΟΥΝ για την πιθανή την επιτυχία της κυβέρνησης αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση