GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στυλιανίδης: Το 90% των παράνομων μεταναστών εισέρχεται στην Ευρώπη από την Ελλάδα

«Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξη που παραχωρεί ...



«Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην «Stuttgarter Zeitung» και επισημαίνει το κόστος που συνεπάγεται το γεγονός ότι το 90% των παράνομων μεταναστών εισέρχεται στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Ζητεί τον σεβασμό των Ευρωπαίων στις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα και τονίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

«Κατά τους προηγούμενους μήνες, λάθη διορθώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν δομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να υπάρξει μία καλύτερη Ελλάδα και κατ’ επέκταση μία καλύτερη Ευρώπη. Μέσα στα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλές δυσκολίες σε σχέση με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε πολλά, αλλά δεν πέτυχε αρκετά. Αυτό φυσικά προκάλεσε εκνευρισμό στους ευρωπαίους εταίρους. Ωστόσο, η τωρινή κυβέρνηση ήταν από την πρώτη στιγμή αποφασισμένη να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» υπογραμμίζει ο κ. Στυλιανίδης και αναδεικνύει το ρόλο της Ελλάδας στην ιστορία, αλλά και στο μέλλον της Ευρώπης:

«Η χώρα δεν είναι μόνο μέλος της Ευρωζώνης αλλά η βάση των ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι η Ευρώπη χωρίς ιστορία και επίσης χωρίς μέλλον. Η Ευρώπη δεν αποτελείται μόνον από πλούσια κράτη, αλλά είναι μία κοινότητα πλουσίων και φτωχών, Ανατολής και Δύσης, μεγάλων και μικρών κρατών. Αυτή η ένωση δομεί την κοινή ταυτότητα» αναφέρει και τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη και της απευθείας εκλογής του Προέδρου της ΕΕ, προκειμένου οι πολίτες να ταυτιστούν με το οικοδόμημα.

Υποστηρίζει δε ότι οι πολιτικοί στην Ευρώπη είναι συνυπεύθυνοι για την όξυνση των εγωϊσμών, καθώς δεν προώθησαν επαρκώς την ευρωπαϊκή ιδέα.

«Όταν συνέβαινε κάτι καλό, το πετύχαιναν οι κυβερνήσεις, ενώ όταν υπήρχαν προβλήματα, έφταιγαν οι Βρυξέλλες», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών κάνει ακόμη λόγο για την ενίσχυση ακραίων δυνάμεων στην Ελλάδα και αποδίδει το φαινόμενο εν μέρει στην απειλή της φτώχειας που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι πολίτες. «Για να τεθούν υπό έλεγχο αυτές οι ακραίες δυνάμεις, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να βοηθήσει και η Ευρώπη. Δεν χρειάζεται μόνο οικονομική βοήθεια, αλλά και ηθική και πολιτική υποστήριξη. Όταν στους πολίτες στην Ελλάδα, παρά τις πολλές προσπάθειες και τις περικοπές, κάποιος εξακολουθεί να κουνά το δάκτυλο, αυτό δεν είναι καλό. Είναι θέμα σεβασμού», τονίζει και επισημαίνει ότι «το 90% των παράνομων μεταναστών εισέρχεται στην Ευρώπη από την Ελλάδα, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται, καθώς προσφέρεται δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική βοήθεια, η οποία πληρώνεται από τον ελληνικό προϋπολογισμό». «Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης. Όταν κάποιος ασκεί κριτική για το ότι δεν λαμβάνονται αρκετά μέτρα λιτότητας, πρέπει να σκεφτεί και αυτήν την κατάσταση», καταλήγει.
Πηγή: epikaira.gr

2 σχόλια

  1. Η ΔΗΜΑΡ, ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΗ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ- ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ.

    Η ΝΔΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΡΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ !

    Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ( ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ), ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΔ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΑ 18 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΖΑΠΠΕΙΟΥ.

    Ο ΛΑΟΣ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΓΚΕΛΩΝ, Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΩΝ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ! ΠΡΙΒΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ( ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ! ), ΠΡΙΒΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΚΡΥΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ "ΚΛΕΦΤΕΣ" ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΑΡΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ, ΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ !

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΦΑΝΗΚΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΣΙΤΗΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΑΛΑ, ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΠΟΥ "ΓΛΕΙΦΕΙ" ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ! ΟΥΤΕ, ΟΜΩΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. κάτι μας είπε τώρα, σαν να μην το ξέραμε εδώ και χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση