GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aναχαίτιση του «Estelle» από ισραηλινά σκάφη

    Το φινλανδικό πλοίο Estelle, στο οποίο επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό ...


   
Το φινλανδικό πλοίο Estelle, στο οποίο επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τη χρήση βίας από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο φέρεται να περικυκλώθηκε από έξι έως εννέα ισραηλινά πολεμικά πλοία, ενώ ένοπλοι άνδρες με μάσκες εισέβαλαν σε αυτό.
Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων έγινε ενώ το «Estelle» βρισκόταν σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Γάζας.
«Στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους. Οι επιβαίνοντες δεν αντιστάθηκαν», πρόσθεσε η ίδια. To πλοίο οδηγείται στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ.
Στο «Estelle» επιβαίνουν 30 άτομα, εκ των οποίων πέντε βουλευτές (από την Ελλάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας), με φορτίο δύο ελαιόδεντρα, 41 τόνους τσιμέντο, αναπηρικά καροτσάκια, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, παιχνίδια, 300 μπάλες ποδοσφαίρου, μουσικά όργανα και θεατρικό εξοπλισμό.
Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με την σύλληψη των μελών του πληρώματος αλλά και των ακτιβιστών και βέβαια των Ελλήνων βουλευτών.
Εκπρόσωπος των Ισραηλινών ΕΔ δήλωσε ότι έδρααν με “βάση το διεθνές δίκαιο” και υποστήριξε ότι δεν ασκήθηκε βία. Το σκάφος ρυμουλκείται σε λιμάνι του Ισραήλ και οι συλληφθέντες θα παραδοθούν στις αρχές.
Πριν από μερικές μέρες το υπουργείο Εξωτερικών είχε προτρέψει τους Έλληνες να μη συμμετάσχουν στην αποστολή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας από το σκάφος Estelle και ότι Έλληνες πολίτες προτίθενται να συμμετάσχουν, το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του ΟΗΕ περί ανάγκης διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω επισήμων διαύλων, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας και τους άμεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των γεγονότων του 2010, προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle».
Με πληροφορίες από Πυγμή και Καθημερινή

Πηγή:kostasxan.blogspot.com

2 σχόλια

  1. ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ( ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΛΠ )

    ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟ ΔΥΣΜΕΝΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΜΠΩΝ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΝΔ ΤΗΣ ... ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ !

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ, ΕΝΩ Η ΔΗΜΑΡ ΕΧΕΙ ΚΟΠΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ - ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ- ΘΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ, ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ ! ΤΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΟΤΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ 3ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που πάτε ρε βλουφληδες ξυπόλυτοι στ αγκάθια;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση