GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Apple πούλησε πάνω από 50 εκατομμύρια συσκευές στο τέταρτο τρίμηνο

  Πριν από λίγες ώρες η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2012. Όπως αναμενότα...

 
 Η Apple πούλησε πάνω από 50 εκατομμύρια συσκευές στο τέταρτο τρίμηνο
Πριν από λίγες ώρες η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2012. Όπως αναμενόταν, οι πωλήσεις συσκευών iOS αυξήθηκαν αρκετά, ιδίως του iPhone, η εταιρεία όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει κάποιες από τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών.
Με συνολικά έσοδα 36 δισ. δολαρίων και καθαρά κέρδη 8,2 δισ, τα στοιχεία αυτά συμφωνούν με τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι προέβλεπαν έσοδα μεταξύ 34,28 και 38,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εκεί που η εταιρεία όμως δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους ήταν η άνοδος της τιμής της μετοχής της, η οποία ανέβηκε «μόλις» 8,67 δολάρια, αντίθετα με 8,75 δολάρια που περίμεναν.
Όσον αφορά στις πωλήσεις των προϊόντων της τώρα, τα νούμερα είναι αρκετά εντυπωσιακά. Μέσα στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο η Apple πούλησε συνολικά 26,9 εκατομμύρια iPhones, 14 εκατομμύρια iPad, 4,9 εκατομμύρια Mac και 5,3 εκατομμύρια iPod.
Οι πωλήσεις αυτές εμφανίστηκαν αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 όσον αφορά τα iPhone (58% αύξηση) και τα iPad (26% αύξηση).
Ο Tim Cook δήλωσε σε δελτίο τύπου ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που τελειώσαμε ένα φανταστικό έτος με ρεκόρ στα αποτελέσματα του τριμήνου του Σεπτεμβρίου. Μπαίνουμε στην εορταστική περίοδο με τα καλύτερα iPhone, iPad, Mac και iPod προϊόντα από ποτέ και παραμένουμε σίγουροι για τη νέα σειρά προϊόντων μας».
Δήλωσε ακόμα πως η εταιρεία του πούλησε 1,3 εκατομμύρια συσκευές Apple TV, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των πωλήσεων του προϊόντος για το 2012 σε πάνω από 5 εκατομμύρια, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την ενασχόληση του με την Apple ως ένα «χόμπι».
Στο επόμενο τρίμηνο, το πρώτο του 2013, η Apple προβλέπει πως θα έχει έσοδα περίπου 52 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη 11,75 δολάρια ανά μετοχή.
Αρκετά αισιόδοξη πρόβλεψη, αν σκεφτούμε πως το πρώτο τρίμηνο του 2012, το πιο επιτυχημένο για την Apple, η εταιρεία είχε συνολικά κέρδη 46,3 δισ. δολάρια και κέρδη 13.87 δολάρια ανά μετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση