GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Είμαι αθώος και δεν έχω συνεργούς»

«Είμαι αθώος» και «δεν έχω συνεργούς», δήλωσε κατά την σημερινή δικάσιμο για τη λεγόμενη υπόθεση VatiLeaks ο πρώην οικονόμος του Πάπα,...

«Είμαι αθώος» και «δεν έχω συνεργούς», δήλωσε κατά την σημερινή δικάσιμο για τη λεγόμενη υπόθεση VatiLeaks ο πρώην οικονόμος του Πάπα, Πάολο Γκαμπριέλε.
Ο Γκαμπριέλε κατηγορείται ως γνωστόν για την υφαρπαγή προσωπικών εγγράφων του ποντίφικα και διοχέτευσή τους σε Ιταλούς δημοσιογράφους.
Η δίκη σε βάρος του ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στο Βατικανό, και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ίσως ακόμη και το Σάββατο.
«Σε ό,τι αφορά την κλοπή των εγγράφων δηλώνω αθώος, αλλά αισθάνομαι ένοχος διότι έκανα κατάχρηση της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ο Άγιος Πατέρας, τον οποίο και αγαπώ όπως ένα παιδί αγαπά τον πατέρα του», δήλωσε ο πρώην στενός συνεργάτης του πάπα Βενέδικτου.
Ο Πάολο Γκαμπριέλε πρόσθεσε, επίσης, ότι «δεν είχε συνεργούς» και ότι «κατάλαβε πριν από την σύλληψή του, ότι είχε υποπέσει σε μεγάλο σφάλμα, γι’ αυτό και ένιωσε την ανάγκη να εξομολογηθεί».
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν, πάντως, ότι «ο πρώην μπάτλερ έχει ήδη συνεργασθεί αποτελεσματικά με τους εισαγγελείς του Βατικανού, κατά την προκαταρκτική φάση των ερευνών».
Η ποινή κατά συνέπεια, που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα τέσσερα χρόνια, μπορεί να μειωθεί σημαντικά, ή ίσως να απονεμηθεί χάρη από τον ίδιο τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Στην διάθεση των δικαστικών της Αγίας Έδρας βρίσκονται, τέλος και ογδόντα δυο κούτες με έγγραφα που βρέθηκαν σε διάφορα διαμερίσματα του Γκαμπριέλε. Από την δίκη, αντιθέτως, εξαιρούνται στοιχεία και μαρτυρίες που συνέλεξε ειδική επιτροπή έρευνας, στην οποία συμμετέχουν οι καρδινάλιοι Σαλβατόρε Ντε Τζόρτζι, Γιόζεφ Τόμκο και Τζούλιαν Χέραντς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση