GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίδραση για την επιστολή του ΣΕΒ

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η χθεσινή επιστολή του ΣEB αναφορικά με τον τρόπο διενέργειας του διαλόγου για τα εργασιακά. ...


Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η χθεσινή επιστολή του ΣEB αναφορικά με τον τρόπο διενέργειας του διαλόγου για τα εργασιακά.
Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσε η χθεσινή επιστολή του ΣEB αναφορικά με τον τρόπο διενέργειας του διαλόγου για τα εργασιακά.
Η ΓΣΕΕ σε επιστολή της τονίζει πως «επιλέγετε την ευθυγράμμιση με τη μνημονιακή ”υποχρέωση” της κυβέρνησης για τριμερή διάλογο, με τη συμμετοχή δηλαδή και τους κράτους, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος προσδιορισμού των μισθολογικών θεμάτων της εθνικής σύμβασης, την οποία επιχείρησε το υπουργείο να φέρει στην ευρύτερη ατζέντα του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου. Αποδοχή «διαλόγου» για το θέμα αυτό θα ισοδυναμούσε με αυτοχειρία».
Παράλληλα, επισημαίνεται πως «τα περί συναντίληψης για τη χρησιμότητα εμπλοκής ευθέως του κράτους στον σκληρό πυρήνα της εθνικής συλλογικής σύμβασης τα θεωρούμε προφάσεις εν αμαρτίαις και δικαιολογίες για τη φαινόμενη υπαναχώρηση του ΣΕΒ από την πάγια θέση για ανάγκη διαλόγου των κοινωνικών εταίρων και οριστικού απογαλακτισμού από τον κρατικό παρεμβατισμό, που επανέρχεται ακάθεκτος με τις επιταγές της τρόικας και τις συστηματικά αυξανόμενες απαιτήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση