GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτές οι κάλπες στην Ουκρανία

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου διεξάγονται σήμερα στην Ουκρανία με το κυβερνών κόμμα να θεωρείται το επικρατέστερο, ακολουθο...

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου διεξάγονται σήμερα στην Ουκρανία με το κυβερνών κόμμα να θεωρείται το επικρατέστερο, ακολουθούμενο από τα κόμματα της Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία θα ψηφίσει στη φυλακή και του διάσημου μποξέρ Βιτάλι Κλίτσκο.
Την εκλογική διαδικασία παρακολουθεί στενά η Δύση καθώς εκφράζονται φόβοι για νοθεία.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 06:00 ώρα Γκρίνουιτς και θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 18:00 και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αργά τη νύχτα.
Η Γιούλια Τιμόσενκο έχει καταδικαστεί σε 7ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και θα ψηφίσει στη φυλακή Χαρκίφ, στην οποία κρατείται. Η υπόθεσή της έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στο Κίεβο και την ΕΕ, η οποία θεωρεί τις εκλογές αυτές ως τεστ για τη χώρα.
Τα εκλογικά τμήματα είναι εξοπλισμένα με web κάμερες, οι εικόνες των οποίων θα μεταδίδονται απευθείας σε μια ιστοσελίδα στη διάρκεια της ψηφοφορίας, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια της εκλογικής διαδικασίας.
Ωστόσο, η αντιπολίτευση και παρατηρητές φοβούνται νοθεία στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων.
Χθες, δικαστήριο του Κιέβου απαγόρευσε ως τις 12 Νοεμβρίου κάθε δημόσια συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, εκτός από εκδηλώσεις που θα οργανώσει το κράτος, έγινε γνωστό από κίνημα της αντιπολίτευσης που επικαλέσθηκε το Ιντερφάξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση