GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ατζέντα της Επιστήμης...

30 Οκτωβρίου. Περί Alzheimer και Parkinson, στο ΕΙΕ. ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ. Στον κύκλο οµιλιών «Κοιν...

30 Οκτωβρίου.
Περί Alzheimer και Parkinson, στο ΕΙΕ.
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ.
Στον κύκλο οµιλιών «Κοινωνία  και  Υγεία» της Τρίτης, στις 19.30, το θέμα είναι «H νόσος Alzheimer και συναφείς εκφυλιστικές παθήσεις – Σύγχρονες εξελίξεις στην έρευνα». Την πρώτη ομιλία θα κάνει ο αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, Σπυρίδων Ευθυµιόπουλος, με τίτλο «Η νόσος Alzheimer: Συµπτώµατα, κληρονοµικότητα, επιβαρυντικοί και προστατευτικοί παράγοντες, µελλοντικές θεραπείες». Θα ακολουθήσει ο ερευνητής Νευροεπιστηµών στο Ιδρυµα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδηµίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Βεκρέλλης, με την ομιλία «Η νόσος Parkinson: Επιστηµονικές εξελίξεις στην κατανόηση της παθογένειας και νέες προοπτικές θεραπείας». Την ημερίδα θα κλείσει η ομιλία του ερευνητή ΙΒΦΧΒ/ΕΙΕ, Γεώργιου Σκρέτα, για τις «∆ραστηριότητες του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρµακευτικής Χηµείας και Βιοτεχνολογίας που σχετίζονται µε την ανακάλυψη εν δυνάµει θεραπευτικών ενώσεων κατά νευροεκφυλιστικών παθήσεων». Είσοδος ελεύθερη.
1 – 3 νοεμβρίου
Η αξιοποίηση της βιομάζας, στη Θεσσαλονίκη
ΕΚΕΤΑ, 6ο ΧΛΜ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ – ΘΕΡΜΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το διεθνές συνέδριο UBIOCHEM-II για την «Αξιοποίηση βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας/καυσίμων και χημικών προϊόντων» φιλοξενεί το Εθνικό Kέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚEΤΑ/CERTH) της συμπρωτεύουσας. Η θεματική του συνεδρίου έχει να κάνει με την προεπεξεργασία των λιγνοκυτταρινικών πρώτων υλών, τη μετατροπή της βιομάζας σε καύσιμα και ενέργεια, σε βιομηχανικά υλικά και σε χημικά υλικά. Ο αρμόδιος ιστότοπος για την περαιτέρω ενημέρωσή σας είναι ο hyperlink «http://www.ubiochem3.certh.gr», www.ubiochem3.certh.gr, αλλά είναι μόνο στα αγγλικά… μια και ζούμε πλέον σε «πολιτιστική αποικία».
2 – 3 Νοεμβρίου
Ημέρες Νευροεπιστήμης, στο ΙΙΒΕΑΑ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΙΒΕΑΑ, ΣΩΡΑΝΟΥ ΕΦΕΣΙΟΥ 4, ΠΑΠΑΓΟΥ
Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεπιστημών (ΕΕΝ) διοργανώνει την ετήσια εκδήλωσή της «Ημέρες Νευροεπιστήμης», στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Πρόκειται για ένα διήμερο με προσκεκλημένους διακεκριμένους ερευνητές και δασκάλους του τομέα και θέματα όπως «Ανάπτυξη του νευρικού συστήματος», «Νευροψυχοφαρμακολογία», «Συμπεριφορική Νευροεπιστήμη», «Τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα ως πρωτεϊνοπάθειες» και «Διαταραχές του ύπνου: από τη φυσιολογία στη νευροεκφύλιση». Πέραν όμως των εξειδικευμένων θεμάτων, το Σάββατο και από τις 10.00 ως τις 14.30 θα λάβει χώρα εκδήλωση ενημέρωσης του πολιτικού κόσμου, της φαρμακοβιομηχανίας, των κοινωφελών ιδρυμάτων και των ΜΜΕ για την έρευνα που παράγεται από τους νευροεπιστήμονες που εργάζονται σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα των Αθηνών. Αν δεν είστε μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά επιθυμείτε να εξοικειωθείτε με τις Νευροεπιστήμες, προτείνουμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΕΝ, hyperlink «http://www.hsfn.gr/2011/en/2011-10-23-17-16-24/book-translations», www.hsfn.gr/2011/en/2011-10-23-17-16-24/book-translations, όπου θα βρείτε μεταφρασμένα - και δωρεάν - βιβλία εκλαΐκευσής τους.
3 & 10 Νοεμβρίου
Εργαστήρια origami, στο Μοναστηράκι
ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 16, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Στο πλαίσιο της έκθεσης των M. C. Escher – V. Vasarely «Τέχνη και Μαθηματικά», το Μουσείο Ηρακλειδών φιλοξενεί από τις 13 Οκτωβρίου ένα ενδιαφέρον εικαστικό εργαστήριο ενηλίκων, με θέμα τη «μαγεία του χαρτιού». Συγκεκριμένα, η ζωγράφος και εκπαιδευτικός Κυριακή Πότογλου χρησιμοποιεί την ιαπωνική τέχνη χαρτοδιπλωτικής και χαρτοαφαίρεσης origami για να διδάξει τον σχηματισμό γεωμετρικών σχημάτων και διακοσμητικών μοτίβων. Καθώς το σεμινάριο επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο ως τις 10 Νοεμβρίου, ώρα 16.00, έχετε άλλες δύο ευκαιρίες να συμμετάσχετε. Κόστος: 10 ευρώ, τηλ. επικοινωνίας και εγγραφής: 210 3461.981.         


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση