GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα στραφούν εναντίον της Δύσης»

Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στο Ιράν θα στραφούν εναντίον των μεγάλων δυτικών δυνάμεων, προειδοποίησε ο υπ...

Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση στο Ιράν θα στραφούν εναντίον των μεγάλων δυτικών δυνάμεων, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Σαμσεντίν Χοσεϊνί.
Οι κυρώσεις «δεν επηρεάζουν την ιρανική οικονομία, πλήττουν επίσης και τις άλλες χώρες, καθώς και τις ξένες εταιρείες», δήλωσε ο Χοσεϊνί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα η Τουρκία έγινε ένας από τις σημαντικότερους εμπορικούς μας εταίρους στη θέση της Γερμανίας, ενώ η Κίνα θα μπορούσε να πάρει το μερίδιο της αγοράς της Ιαπωνίας».
«Αυτοί επιβάλλουν τις κυρώσεις πρέπει να πληρώσουν και το κόστος», υπογράμμισε.
«Είναι σαν ψυχρός αποικισμός ή οικονομικός πόλεμος», σχολίασε ο Χοσεϊνί, που επανέλαβε ότι «το Ιράν διαθέτει δικούς του πόρους και η οικονομία του είναι αρκετά μεγάλη και με προοπτικές».
Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του ΔΝΤ σχετικά με την ιρανική οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε το Ταμείο να επισκεφθεί τη χώρα του «για να κάνει πραγματική αξιολόγηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση