GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΝΑΤΟ αφήνει έκθετη την Τουρκία

 Πελάγωσε το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου Είναι εντυπωσιακή η αποστασιοποίηση του ΝΑΤΟ , που αρνείται να βοηθήσει την Τουρκία σ...


 Πελάγωσε το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου
Είναι εντυπωσιακή η αποστασιοποίηση του ΝΑΤΟ, που αρνείται να βοηθήσει την Τουρκία στη σύρραξη με τη Συρία. Άλλα περίμεναν οι Τούρκοι, όμως μένουν μόνοι…

Γράφει ο Μακεδών
Δεν έκρυψα ποτέ την πεποίθησή μου -γράφοντας κατά διαστήματα- ότι η στρατιωτική και οικονομική «ισχύς» της Τουρκίας είναι μια φούσκα. Που συντηρείται, όσο καιρό χρειάζονται οι ισχυροί της γης την γεωστρατηγική της θέση, προκειμένου να προχωρήσουν στα ενδότερα της Ασίας. Και σημείωνα επίσης, ότι το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου είναι προορισμένο να διαλύσει την Τουρκία. Έχουν υπερτιμηθεί αφάνταστα.
Και αν νομίζετε ότι είναι μόνον δική μου γνώμη, διαβάστε τι γράφει ο Τζουνέϊντ Όζντεμιρ στην εφημερίδα Radikal:
«Αν θυμάστε ο Νταβούτογλου είχε δηλώσει πως είναι μετρημένες οι ημέρες του Άσαντ. Πέρασαν πολλοί μήνες από τότε. Ο Άσαντ, παραμένει στη θέση του και μάλλον δεν θα φύγει.
» Γίναμε όμηροι στις προσωπικές εμπάθειες ενός υπουργού εξωτερικών και στις επιφανειακές πολιτικές που έχουν την ονομασία του στρατηγικού βάθους. Όλοι οι έμπειροι διπλωμάτες του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών έχουν παρακαμφθεί. Όταν ένας «σούπερ ήρωας» χάσει τις δυνάμεις του, είναι τραγωδία. Όταν κάποιος που δεν έχει δυνάμεις παριστάνει τον «σούπερ ήρωα» αυτό είναι κωμωδία…», γράφει ο Όζντεμιρ. Και συνεχίζει: «Τώρα μάθαμε πως ο Νταβούτογλου, προσπαθεί να συμβιβάσει τις διαφορές των Τατάρων της Κριμαίας. Αν δούμε πώς έχουν καταρρεύσει οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν, πώς έχουν ισοπεδωθεί οι προσπάθειες για την δημιουργία κυβέρνησης στον Λίβανο, αν δούμε πώς έχουμε φτάσει στα πρόθυρα πολέμου με το Ιράν, πώς έχουμε «κάψει τα καράβια μας» με το Ισραήλ, και αν δούμε πώς ήρθαμε στα πρόθυρα πολέμου με τη Συρία, ο Θεός να βοηθήσει τους Τατάρους της Κριμαίας!», καταλήγει με ειρωνικό σχόλιο (Οn Αlert).
Είναι δε εντυπωσιακή και η αποστασιοποίηση του ΝΑΤΟ, που αρνείται να βοηθήσει την Τουρκία. Άλλα περίμεναν οι Τούρκοι, όμως μένουν μόνοι. Βέβαια, η Συμμαχία έβγαλε μια ανακοίνωση που θυμίζει… τα ελληνικά κόμματα όταν «καταδικάζουν απερίφραστα» και φυσικά δεν κάνουν απολύτως τίποτε. Μπορεί να μιλάει για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ξεκάθαρη – παρούσα απειλή για την ασφάλεια ενός εκ των συμμάχων (flagrant breach of international law and a clear and present danger to the security of one of its Allies), ανησυχεί πολύ (a cause of greatest concern) και καταδικάζει έντονα (strongly condemned)!
Στη συνέχεια αναφέρει ότι “η Συμμαχία εξακολουθεί να συμπαραστέκεται στην Τουρκία” (the Alliance continues to stand by Turkey) και “απαιτεί τον άμεσο τερματισμό τέτοιων επιθετικών ενεργειών εναντίον συμμάχου” (demands the immediate cessation of such aggressive acts against an Ally), “καλώντας το συριακό καθεστώς να βάλει τέλος στις καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου” (urges the Syrian regime to put an end to flagrant violations of international law).
Καμιά αναφορά σε συγκεκριμένη βοήθεια, πέραν από μια πρόσκληση στη Συρία να μη παραβιάζει το διεθνές δίκαιο (δεν επιθυμώ να σχολιάσω τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με το διεθνές δίκαιο, τις είδαμε άλλωστε στη Σερβία).
Και δεν φτάνει μόνο που η Τουρκία δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στη Συρία (οι ρωσικοί κρουζ είναι εν ενεργεία), παρόλο που είναι υποχρεωμένη να το κάνει αφού δέχθηκε πολλές ταπεινώσεις, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και θυελλώδεις συνεδρίες στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Ο κ. Ιντζέ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε προχθές:
«Θα οδηγήσετε σε περιπέτειες την Τουρκία με τις οδηγίες του πλέον ανεπαρκούς υπουργού Εξωτερικών στην ιστορία της Τουρκίας», είπε.
Καλά που έχει κι εμάς, για να μπορεί η Τουρκία να επιδεικνύει επιτυχίες. Και να τρέχουν τα σάλια των ημεδαπών οθωμανολάγνων, όταν συναντηθούν με τον ανεπαρκή Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση