GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο πακέτο λιτότητας στην Πορτογαλία

Νέο πακέτο λιτότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Βίτορ Γκασπάρ, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης των δημοσ...

Νέο πακέτο λιτότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Βίτορ Γκασπάρ, στο πλαίσιο της προσπάθειας επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.
«Χρειαζόμαστε περισσότερη λιτότητα για να εναρμονιστούμε με τους στόχους μας για τον προϋπολογισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την επικείμενη αύξηση του φόρου όλων των κατηγοριών εισοδήματος, ύστερα από την απόσυρση της δυσανάλογης αύξησης της ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζόμενων, που συνάντησε σφοδρή αντίσταση με αποκορύφωμα την 15η Σεπτεμβρίου και τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τις εισοδηματικές κατηγορίες σε πέντε, από 8 έως τώρα, και να επιβάλει έκτακτη εισφορά 4% σε όλα τα εισοδήματα.
Οι ανακοινώσεις γίνονται στον απόηχο των μαζικών διαδηλώσεων που έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσεις τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση