GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Νοέμβριο τα σπουδαία για την ευρωζώνη

Μπορεί οι προσδοκίες να είναι αυξημένες για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης στα προβλήματα της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της Συνόδου ...

Μπορεί οι προσδοκίες να είναι αυξημένες για την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης στα προβλήματα της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που αρχίζει αύριο στις Βρυξέλλες, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις και τα…σπουδαία αναμένονται το Νοέμβριο.
Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής προκρίνει ως διακύβευμα την ενδυνάμωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, ενώ την ίδια στιγμή, αναφέρεται στην υιοθέτηση θετικής δήλωσης για την Ελλάδα.
Όπως θέλουν καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές, υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ των κρατών – μελών ώστε να συμπεριληφθεί θετική αναφορά στην Ελλάδα στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την οποία θα αναγνωρίζονται οι προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων, η απασχόληση και η μείωση της ανεργίας, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστικότητα παραμένουν προτεραιότητες. Από το προσχέδιο παράλληλα προκύπτει πως η ΕΕ θα πρέπει να καταλήξει άμεσα σε μια συμφωνία με την Ιαπωνία, στις συνομιλίες για το ελεύθερο εμπόριο.
Οι όποιες ελπίδες ότι η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών θα βγάλει την ευρωζώνη από το αδιέξοδο, είναι πιθανό να αποδειχθούν φρούδες, εκτιμά το πρακτορείο Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση