GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το υψηλότερο Εθνικό Πάρκο του κόσμου...

Το Εθνικό Πάρκο Qomolangma εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Θιβέτ και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είναι το υψηλότε...

Το Εθνικό Πάρκο Qomolangma εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο Θιβέτ και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είναι το υψηλότερο του κόσμου.
Το Πάρκο πήρε το όνομά του από το όρος Έβερεστ, που είναι γνωστό στους ντόπιους ως Qomolangma ή Chomolungma.
Στα όριά του περιλαμβάνονται πέντε βουνοκορφές με υψόμετρο άνω των 8.000 μέτρων, με υψηλότερη αυτή του Έβερεστ στα 8.848 μέτρα και δέκα ακόμη που ξεπερνούν τα 7.000 μέτρα.
«Σκοπός της ίδρυσης αυτού του Πάρκου είναι η προστασία των οικοσυστημάτων του και της βιοποικιλότητας και η πρόληψη από την παράνομη εκμετάλλευση των πόρων και χρήσεων γης» ανέφερε στο πρακτορείο ο επικεφαλής του τουριστικού γραφείου της περιοχής, Sun Yongping.
Το Εθνικό Πάρκο εκτείνεται σε έκταση 78.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε έξι επαρχίες της περιοχής Shigatse του Θιβέτ και συνορεύει με το Νεπάλ.
Το Εθνικό Πάρκο Qomolangma είναι το τρίτο Εθνικό Πάρκο που υπάρχει στη χώρα μετά το Namtso και Yarlung Zangbo Grand Canyon.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση