GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβλήθηκαν ξανά οι εκλογές για τα ΔΣ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αναβλήθηκαν για δεύτερη ημέρα χθες οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανε...


Αναβλήθηκαν για δεύτερη ημέρα χθες οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Οι φοιτητές δεν επέτρεψαν να στηθούν κάλπες ούτε στα εκλογικά τμήματα του Ρεθύμνου ούτε και του Ηρακλείου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη αντίδρασή τους για το νέο νόμο πλαίσιο.
Σύμφωνα με τις δικλείδες ασφαλείας που έχει θέση το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας για τη διεξαγωγή των εκλογών θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής ή της επιστολικής ψήφου σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των εσωτερικών μελών διοίκησης. Ο τρόπος της ψηφοφορίας θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με το prismanews.gr
Εν τω μεταξύ μετά την αναβολή των εκλογών για τα εσωτερικά μέλη, το Πρυτανικό Συμβούλιο σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων των εξωτερικών μελών, που έληγε χθες, μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου. Ανάλογη παράταση για την ίδια ημερομηνία δόθηκε και στους φοιτητές, οι οποίοι καλούνται να έχουν εκλέξει μέχρι την επόμενη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου τον εκπρόσωπό τους.
Γεγονός είναι ότι η εφαρμογή του νέου νόμου συναντά τις αντιδράσεις των φοιτητών, αλλά και ενός μεγάλου μέρους των πανεπιστημιακών, οι οποίοι εκτιμούν πως ο νόμος αυτός υποβαθμίζει το δημόσιο χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου.
Επιπλέον κονδύλια για τη σίτιση των φοιτητών
Θετικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Κρήτης, καθώς σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων Κ. Τζανάκη, δόθηκε από τον αρμόδιο υπουργείο Παιδείας επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο με το ποσό αυτό θα μπορούν να καλύψουν το 60% των φοιτητών, ωστόσο στοίχημα παραμένει να μπορεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης να σιτίζει τους φοιτητές αυτούς μέχρι τον Αύγουστο του 2013.
Σε σχετική ανακοίνωση του Π.Κ. αναφέρεται: Η προσπάθεια και οι συνεχείς πιέσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης για την αύξηση της επιχορήγησης για τη δωρεάν σίτιση φοιτητών έχει ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής την αύξηση του συνολικού αριθμού των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από 1.025 σε 2.213 (1.454 Ρέθυμνο και 759 Ηράκλειο).
Η χορήγηση νέων καρτών δωρεάν σίτισης έχει ήδη αρχίσει στο Ηράκλειο για τους φοιτητές παλαιότερων ετών, και τις αμέσως επόμενες ημέρες και για τους πρωτοετείς. Στο Ρέθυμνο, αντιστοίχως, στις 22/10/2012 για τους πρωτοετείς, και στις 23/10/2012 για τους φοιτητές παλαιότερων ετών. Οι προσπάθειες της Διοίκησης για περαιτέρω αύξηση της επιχορήγησης συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση