GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συστάσεις για λελογισμένη χρήση κινητών τηλεφώνων...

Τη λελογισμένη και όχι άσκοπη χρήση των κινητών τηλεφώνων, συστήνει με εγκυκλίους που απέστειλε στις δημόσιες υπηρεσίες το υπουργείο Διο...

Τη λελογισμένη και όχι άσκοπη χρήση των κινητών τηλεφώνων, συστήνει με εγκυκλίους που απέστειλε στις δημόσιες υπηρεσίες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Το παραπάνω γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρη για τον αριθμό των συνδέσεων κινητών τηλεφώνων που έχουν διατεθεί στα υπουργεία και σε υπαλλήλους τους και για το συνολικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στην έγγραφη απάντησή του, ο υπουργός αφού επικαλείται εγκυκλίους του 1998 και του 2010 με τις οποίες συστήνεται η χρήση κινητών από δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ να γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με αυστηρά κριτήρια, θυμίζει ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι αρμόδιο να καθορίσει τα πρόσωπα στα οποία θα χορηγούνται συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και το ανώτατο όριο μονάδων των τηλεφωνικών συνδέσεων.
Ο υπουργός διαβιβάζει στον βουλευτή στοιχεία μόνο για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας ότι δεν έχει χορηγηθεί σε κανέναν υπάλληλο σύνδεση κινητού τηλεφώνου, και ενημερώνει ότι αυτή τη στιγμή στο υπουργείο λειτουργούν συνολικά 10 συνδέσεις, που καλύπτουν τις ανάγκες της πολιτικής ηγεσίας (υπουργός, υφυπουργός, Γενικός και Ειδικός Γραμματέας), της ασφάλειας του υπουργού και του Γραφείου Τύπου.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης τον Αύγουστο έκανε λογαριασμό 149,62 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός του υφυπουργού Μανούσου Βολουδάκη έφτασε τα 256,65 ευρώ.
Ο ερωτών βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Μανιτάκη εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στο οποίο επισημαίνει ότι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έπρεπε να έχει υποβληθεί κατάλογος με το συνολικό κόστος της χρήσης κινητών που διαθέτουν μέχρι 25 Νοεμβρίου 2010 όλα τα υπουργεία, το Γραφείο του Πρωθυπουργού και οι Γενικές και Ειδικές Γραμματείες. Επικαλείται επίσης δικές του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μόνο στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν χρήση κινητού 685 υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση