GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άκαρπη η συνάντηση Μαυραγάνη με τους πρατηριούχους

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, που πραγματοπο...

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, που πραγματοποιήθηκε για το πετρέλαιο θέρμανσης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει η διανομή πετρελαίου θέρμανσης από τη Δευτέρα, οπότε και ξεκινά η περίοδος διάθεσης του καυσίμου στην αγορά.
Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία η οποία προβλέπει την εξίσωση των φόρων των δύο τύπων πετρελαίου και σύμφωνα με τη διάταξη, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα είναι ενιαίος ύψους 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Η εξίσωση των τιμών θα επιφέρει επιβάρυνση στους καταναλωτές του πετρελαίου θέρμανσης και 40 λεπτά το λίτρο σε σχέση με πέρυσι, ενώ προκύπτει όφελος γύρω στα 10 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης.
Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά από τη Δευτέρα, θα πωλείται προς 1,35 ώς 1,40 ευρώ το λίτρο.
Στη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη μετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης. Αίτημα του κλάδου είναι να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις παραβάσεις του συστήματος «Ήφαιστος».

1 σχόλιο

  1. Από αυτά που φαίνονται μέσα από τις δημοσκοπήσεις και όσα διαρρέουν στα ΜΜΕ.

    Τεράστια φθορά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που καταποντίζονται εκλογικά, ενώ φαίνεται να μη χάνει τόσο η ΝΔ και ο Σαμαράς. Ουσιαστικά καταπίνει τους δύο άλλους συνεταίρους της κυβέρνησης !!!

    Ενισχύονται οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α, πριν ακόμα ανακοινωθούν τα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ!

    Όταν ψηφιστούν τα μέτρα, η ΝΔ θα καθαρίσει ανεπιθύμητους υπουργούς και βουλευτές !

    Τα μέτρα που θα προκαλέσουν τεράστιες ρωγμές στο εκλογικό σώμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι :

    α) Η κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά
    β) Η ουσιαστική κατάργηση τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων
    γ) Η κατάργηση δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας
    δ) Η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, στις εξετάσεις και η αδυναμία εύρεσης γιατρών του ΕΟΠΠΥ
    ε) Η νέα επιδρομή στα ακίνητα ( σπίτια, μαγαζιά, οικόπεδα, αγροτεμάχια, βοσκοτόπια ) με μείωση αφορολογήτου

    Ουσιαστικά θα σημάνουν το τέλος των 3 κομμάτων και τη μαζική αποχώρηση χιλιάδων μελών, νέων, συνδικαλιστών προς άλλες πολιτικές παρατάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση