GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμες μέρες…

Συνεχίζεται η διεξαγωγή του ακήρυχτου παρασκηνιακού πολέμου μεταξύ Δ.Ν.Τ. (Η.Π.Α., Τριμερής Επιτροπή) και Γερμανίας για το χρέος της ...

Συνεχίζεται η διεξαγωγή του ακήρυχτου παρασκηνιακού πολέμου μεταξύ Δ.Ν.Τ. (Η.Π.Α., Τριμερής Επιτροπή) και Γερμανίας για το χρέος της Ελλάδας και τον τόπο αντιμετώπισης του Ελληνικού ζητήματος με δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.
Η Λαγκάρντ τάσσεται υπέρ μια συνολικής λύσης, η οποία εκτός από το πακέτο μέτρων θα περιελάμβανε την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ένα γενναίο νέο κούρεμα του χρέους. Το Δ.Ν.Τ. προσπαθεί να λύσει το γρηγορότερο δυνατό το Ελληνικό ζήτημα, προκειμένου να προχωρήσουν τα περαιτέρω σχέδια που αφορούν στην υπέρ-συγκέντρωση εξουσιών στην Ευρώπη…
Αντίθετα η Γερμανία, η οποία δεν δέχεται να χάσει έτσι απλά τον ρόλο πρωτοκαθεδρίας στην Ε.Ε., επιθυμεί να έχει εκείνη τον πρώτο λόγο στα της Ελλάδας και επίσης αντιτίθεται στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται σε κρατικά χαρτοφυλάκια. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση ο γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικές» τις προτάσεις Λαγκάρντ.
Την ίδια στιγμή ακούμε απίστευτες ανοησίες από χείλη Τροικανών, που κάνουν λόγο για εκκένωση των ελληνικών νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι (οσο κι αν διαψεύδουν αξιωματούχοι, οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι το παραπάνω ειπώθηκε). Εδώ καταλαβαίνουμε ποιων είναι πραγματικά σύμμαχοι οι Φραγκολεβαντίνοι και δη οι Γερμανοί, αφού κυρίως τα ακριτικά νησιά διαθέτουν μικρό αριθμό κατοίκων.
Η Τρόικα καθυστερεί επίτηδες την διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά, έτσι ώστε να φτάσουμε στην Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρχει συμφωνία και με την Ελλάδα δεμένη χειροπόδαρα. Σκοπός της συγκεκριμένης τακτικής να οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο και να προχωρήσει η Αθήνα σε εξ’ ανάγκης υποχωρήσεις.
Από την άλλη εκπνέει η διορία που είχε δώσει ο Σόρος εκ μέρους άλλων για την «διάσωση» του Ευρώ. Οι μέρες είναι κρίσιμες για πολλά ανοιχτά μέτωπα σε Ευρώπη, Ανατολική Μεσόγειο, Μέση και Άπω Ανατολή μιας και εκτός από το Ελληνικό Ζήτημα, την προώθηση των σχεδίων της παγκόσμιας διαπλοκής καθυστερεί και η Ρωσία του Πούτιν.
Θα υπάρξει διπλωματική λύση;
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση