GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς»

«Ενώ η κυβέρνηση προχωρά σε βαθύ «κούρεμα» των μισθών, των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους, δεν τολμά να «κουρέψει» τα ελληνικά ο...

«Ενώ η κυβέρνηση προχωρά σε βαθύ «κούρεμα» των μισθών, των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους, δεν τολμά να «κουρέψει» τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και έτσι να προχωρήσει σε ισοδύναμα μέτρα μείωσης του δημόσιου χρέους κατά 12 δισ. ευρώ», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνος τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Οικονομικών, Νότης Μαριάς.
Σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού ο κ. Μαριάς δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποδεικνύεται ότι το μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς. Θα έχουμε αύξηση της ανεργίας και θα φτάσει στο 25%. Θα έχουμε ύφεση κοντά στο 7% και ταυτόχρονα παρά την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, δεν υπάρχει ουσιαστικά αύξηση εσόδων.
Ειδικότερα από την πρώτη ανάγνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 προκύπτουν τα ακόλουθα:
1) Οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις του κρατικού προϋπολογισμού μειώνονται το χρονικό διάστημα 2011-2013 από 21.815 εκατ. στα 18.242 εκατ. ή σε ποσοστό 16,4%, ενώ οι δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη (κυρίως επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων) το ίδιο χρονικό διάστημα από 17.715 εκατ. στα 15.751 εκατ. ή σε ποσοστό 11,09%.
2) Παρά την φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών, οι άμεσοι φόροι το χρονικό διάστημα 2011-2013 παραμένουν στο ίδιο ύψος (20.317 εκατ. το 2011 και 20.250 εκατ. το 2013), ενώ οι έμμεσοι φόροι το ίδιο χρονικό διάστημα μειώνονται από 28.632 εκατ. σε 25.193 εκατ. ή σε ποσοστό 12,01%, γεγονός που καταδεικνύει με τον καλλίτερο τρόπο την αδυναμία απόδοσης οποιουδήποτε φορολογικού μέτρου στην κατάσταση μακροχρόνιας ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.
3) Τέλος με τις παρεμβάσεις των νέων μέτρων το εκτιμώμενο ΑΕΠ περιορίζεται το 2013 στα 193.078 εκατ. από 198.414 εκατ. προ εφαρμογής μέτρων γεγονός που επίσης καταδεικνύει τον αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα των μέτρων.»

1 σχόλιο

  1. ΕΝΩ..ΕΜΜΙΣΘΕ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΓΥΡΟΛΟΓΕ ΕΜΜΙΣΘΕ....

    Με τον Καμμένο τέζα στο έδαφος, οι Ρώσοι βρήκαν ευκαιρία: Δάνειο προς την Κύπρο μόνο σε συντονισμό με την ΕΕ...

    [Έχετε χάρη ρε που ο Πανάρας έχει τώρα κάτι άλλα ψιλοπροβληματάκια... μόλις όμως τα κουκουλώσει θα σας δείξει τι θα πει βερύκοκο...
    Αλήτες δε δίνετε 5 ψωροδις στην Κύπρο!
    Να τα κόψετε από τα 100 δις που έχει κανονίσει ο Πάνος για εμάς ρε!

    Άλλη μια μεγαλόπνοη ιδέα των ΑΕροψεκασμένων, για δάνειο από τη Ρωσία, αποδείχθηκε περίτρανη παπαριά, καθώς οι Ρώσοι δεν δίνουν ούτε 5 δις στην Κύπρο... κατά τ' άλλα θα έδινα 100 δις στον Πανάρα...]

    Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα χορηγήσει δάνειο στην Κύπρο, που ζητά συνολικά 20 δισ. ευρώ για κάλυψη των οικονομικών της αναγκών, μόνο στο πλαίσιο συντονισμένης οικονομικής βοήθειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία εξακολουθεί να εξετάζει το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δισ. ευρώ προσθέτοντας, όμως, ότι η Λευκωσία ζητά επιπλέον 15 δισ. ευρώ από την ΕΕ.

    Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις κυπριακές αρχές.

    Τον Ιούνιο, η Κύπρος ήταν η πέμπτη χώρα της ευρωζώνης που ζήτησε οικονομική βοήθεια για να στηρίξει τις τράπεζές της λόγω της έκθεσής τους στην ελληνική κρίση χρέους.
    Η παραχώρηση δεύτερου δανείου από τη Ρωσία προς την Κύπρο τέθηκε στις 7 Αυγούστου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια
    Χ Ο Ν Τ Ρ Ο Μ Α Λ Α Κ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση