GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοσμοπλημμύρα στη Μαδρίτη κατά των μέτρων του Ραχόι

Για άλλη μία φορά οι Ισπανοί αγανακτισμένοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας της κυβ...

Για άλλη μία φορά οι Ισπανοί αγανακτισμένοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.
Περίπου 60.000 πολίτες βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Πρέπει να τους σταματήσουμε».
Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν την Κυριακή και σε ακόμα 56 ισπανικές πόλεις και το κίνημα διαμαρτυρίας στη χώρα όχι μόνο δεν φαίνεται να υποχωρεί, αλλά αναμένεται να κλιμακωθεί, με γενική απεργία τον Νοέμβριο.
Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα λιτότητας θα αυξήσουν το ποσοστό ανεργίας και την ανασφάλεια στον εργασιακό χώρο σε μια χώρα που βιώνει την δεύτερη ύφεση μέσα σε τρία χρόνια και όπου το ποσοστό της ανεργίας έχει φτάσει σε σημείο-ρεκόρ.
Σημειώνεται πως η ανεργία στη χώρα αγγίζει το 25% και το 50% των ανέργων είναι νέοι.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα λιτότητας κατά τους εννέα μήνες που βρίσκεται στην εξουσία και τα συνδικάτα δηλώνουν ότι θα κατέβουν σε γενική απεργία εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την εφαρμογή των μέτρων.
Δημοσκόπηση της εφημερίδας Ελ Παϊς που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα έδειξε ότι το 77% των ισπανών στηρίζουν τους διαδηλωτές, ενώ το 90% και πλέον εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις θα γίνουν συχνότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση