GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Ερυθρός Σταυρός για το Αφγανιστάν

Ο απερχόμενος επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο Αφγανιστάν δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη σύρραξη στη χώρα έχει πά...

Ο απερχόμενος επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο Αφγανιστάν δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη σύρραξη στη χώρα έχει πάρει μια «τροπή προς το χειρότερο» για τους απλούς πολίτες.
«Είμαι γεμάτος ανησυχία καθώς αφήνω αυτή τη χώρα. Αφότου έφτασα εδώ το 2005, οι τοπικές ένοπλες ομάδες έχουν εξαπλωθεί, οι πολίτες έχουν παγιδευτεί ανάμεσα όχι μόνο σε ένα αλλά σε πολλαπλά μέτωπα, και γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους απλούς Αφγανούς, ειδικά στις επαρχιακές περιοχές, να αποκτούν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη όταν τραυματίζονται ή αρρωσταίνουν», δήλωσε ο Ρέτο Στόκερ στην Καμπούλ.
«Ακούμε συχνά μαρτυρίες για εκείνους που αναγκάζονται να δίνουν τρόφιμα ή στέγη σε μέλη της μιας πλευράς τη νύχτα, για να κατηγορηθούν το επόμενο πρωί από την άλλη πλευρά της σύγκρουσης ότι βοήθησαν, υποστήριξαν τον εχθρό», επισήμανε ο Στόκερ.
«Ο άμαχος πληθυσμός στις περιοχές όπου διεξάγονται συγκρούσεις ζει με τον μόνιμο φόβο των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών ή των διασταυρούμενων πυρών», ανέφερε ο Στόκερ μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Η επέκταση της σύγκρουσης και η επιδείνωση της ασφάλειας εμποδίζουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, ειδικά σε περιοχές όπου αυτή χρειάζεται κατεπειγόντως», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση