GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντοπίζοντας τους αδελφούς Γκριμ...

Το GRIMMKnot Festival, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην 200η επέτειο από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών Grimm, περιλαμβάνει όχι μόνο παραστά...

Το GRIMMKnot Festival, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην 200η επέτειο από την πρώτη έκδοση των παραμυθιών Grimm, περιλαμβάνει όχι μόνο παραστάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αλλά και ένα διήμερο συμπόσιο με θέμα τις διάφορες μεταμορφώσεις των αφηγήσεων Grimm τους τελευταίους δύο αιώνες, από έξι πολύ εξειδικευμένους ομιλητές από τον ακαδημαϊκό κόσμο και τις τέχνες.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, η ελληνίδα μεταφράστρια όλης της σειράς παραμυθιών Grimm , Μαρία Αγγελίδου θα μιλήσει για ζητήματα προσαρμογής που προκύπτουν από τη διαδικασία της μετάφρασης των κειμένων, η κοινωνική ανθρωπολόγος Δρ Άννα Αγγελόπουλος θα επικεντρωθεί στις συνδέσεις μεταξύ των παραμυθιών Grimm και το Ελληνικό παραμύθι, και η κα Ξένια Καλογεροπούλου, η ιδρυτής του διάσημου παιδικού θεάτρου Μικρή Πόρτα θα συζητήσει την προσωπική εμπειρία της με τις ιστορίες Grimm στο θέατρο.
Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, η Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορικής Μουσικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ Δανάη Στεφάνου και ο διευθυντής του φεστιβάλ Δρ Θέμελης Γλυνάτσης θα συμμετάσχουν σε μια ομάδα αφιερωμένη στην κληρονομιά του παραμυθιού της νεράιδας Bluebeard. Η ομιλία θα παραδοθεί από έναν από τους σημαντικότερους ακαδημαϊκούς στον τομέα της λαϊκής τέχνης, την Καθηγήτρια Μαρία Tatar (Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ).
Οι διαλέξεις την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.grimmknot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση