GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κίνα αναζητά τους «υποκινητές αυτοπυρπολήσεων»

  Αμοιβή ύψους έως και 25.000 ευρών προσφέρει η κινεζική αστυνομία για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους «κρυμμένους υποκινητ...

 
 Η Κίνα αναζητά τους «υποκινητές αυτοπυρπολήσεων»
Αμοιβή ύψους έως και 25.000 ευρών προσφέρει η κινεζική αστυνομία για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους «κρυμμένους υποκινητές» του κύματος αυτοπυρπολήσεων στις περιοχές του Θιβέτ στην Κίνα.
Αφίσες που προτρέπουν τους πολίτες σε καταγγελία στις αρχές έχουν τοιχοκολληθεί στην περιοχή Γκανάν, στην επαρχία Γκανσού, στη βορειοδυτική Κίνα, μετά την αυτοπυρπόληση αρκετών Θιβετιανών σε αυτήν τη περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες.
«Οποιοσδήποτε φέρει πληροφορίες και ενημερώσει τις δικαστικές αρχές για άτομα που σχεδιάζουν, υποκινούν ή ωθούν άλλους στην αυτοπυρπόληση θα λάβει ένα πριμ 50.000 γουάν (6.150 ευρώ)», σύμφωνα με αντίγραφα αυτών των αφισών που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο.
«Οποιοσδήποτε ενημερώσει επίσης σωστά για τους κρυμμένους υποκινητές που ευθύνονται για τις τέσσερις πρόσφατες περιπτώσεις αυτοπυρπόλησης θα λάβει 200.000 γουάν (24.600 ευρώ)», αναφέρεται επίσης στις αφίσες.
Η αστυνομία της περιοχής Γκανάν επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την είδηση ότι τύπωσε αφίσες που προτρέπουν στην καταγγελία με αντάλλαγμα τις αμοιβές αυτές.
Σχεδόν 60 Θιβετιανοί, κυρίως μοναχοί και μοναχές, έχουν αυτοπυρποληθεί ή αποπειραθεί να το κάνουν από τον Φεβρουάριο του 2009 διαμαρτυρόμενοι για την κυριαρχία της Κίνας στο Θιβέτ. Οι πιο πρόσφατες αυτοπυρπολήσεις έγιναν κοντά στο μοναστήρι Λαμπράνγκ της επαρχίας Γκανσού.
Οι αρχές έχουν προχωρήσει από το Σάββατο σε σημαντική ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας τους, ανακοίνωσε παράλληλα η μη κυβερνητική οργάνωση Εκστρατεία για το Θιβέτ (ICT), η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.
Χθες το Πεκίνο κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον Δαλάι Λάμα ότι υποκινεί τους Θιβετιανούς να αυτοπυρποληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση