GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουρουπλής: Θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεοδωρίδης για το άρθρο στην Αυγή

Την άποψη ότι επίκειται διαγραφή του Νάσου Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του άρθρου του στην Αυγή για το έπος του ’40 εξέφρασε ο βουλευτή...

Την άποψη ότι επίκειται διαγραφή του Νάσου Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του άρθρου του στην Αυγή για το έπος του ’40 εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Κουρουπλής.
Φιλοξενούμενος στο Kontra Channel ο κ. Κουρουπλής έκανε την εκτίμηση αυτή μετά από πρόκληση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα που χαρακτήριζε μύθο το έπος του 1940 και έκανε αναφορά σε λιποταξίες Ελλήνων στρατιωτών από το μέτωπο.
Μάλιστα η ΝΔ με επίσημη ανακοίνωσή της ζήτησε από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει επίσημη θέση για το ζήτημα.
iefimerida.gr
filologos10.wordpress.com

2 σχόλια

  1. Μα γιατί ασχολούνται με το Σύριζα; Χαβαλέ και Επαναστατική Γυμναστική κάνουν τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γ.Σεφέρης δουλεύοντας σαν διπλωματικός υπάλληλος στο Υπ.Εξωτερικών άκουσε και είδε πολλά στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων εκείνης της εποχής.
    “Η περίοδος της ουδετερότητας ήτανε δύσκολη και, για μένα, πολύ βαριά. Οι οδηγίες ήταν:άψογη στάση απέναντι όλων των εμπολέμων. Ήμουνα σύμφωνος μ’ αυτή την πολιτική. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο. Κάθε τόσο παράπονα των Άγγλων και των Γάλλων στο Γραφείο μου, πως είμαστε αγιάτρευτα Γερμανόφιλοι, και κάθε τόσο βίαιες επισκέψεις της Γερμανικής πρεσβείας, με όλες τις εφημερίδες υπογραμμισμένες με μπλε και κόκκινο μολύβι. Το ένα χρώμα ήταν οι αξονικές ειδήσεις το άλλο οι συμμαχικές. Αν το αξονικό χρώμα είχε μικρότερη έκταση…χαλνούσε ο κόσμος. Είχαμε παραβιάσει την ουδετερότητα.
    …Θυμούμαι μια φορά έναν γραμματέα της πρεσβείας……ήθελε να διαμαρτυρηθεί γιατί είχαμε δημοσιέψει το λόγο του Τσάμπερλαιν, που έλεγε πως η υπογραφή του Χίτλερ δεν αξίζει μια κόλλα χαρτί….Ήρθε και κάθισε κι άρχισε να ωρύεται γερμανικά….

    Αλλά ο μεγαλύτερος μπελάς για μένα, ήταν που δεν υπήρχε καμιά συνοχή στην υπηρεσία.Οι περισσότεροι υπάλληλοι ήταν παλιοί αποτυχημένοι αντι βενιζελικοί δημοσιογράφοι, που ζούσαν με τις αντιδράσεις του Πρώτου Μεγάλου Πολέμου. Συναισθηματικά, ανήκαν στους Γερμανούς. Τους θαύμαζαν και τους έτρεμαν….
    Θα πρέπει να προσθέσω ότι την εποχή εκείνη κανείς, μήτε κι οι πιο τρελοί, δεν περίμενε το θαυματουργό ξέσπασμα της ψυχής του λαού και τις νίκες στην Αλβανία. Ο πιο αισιόδοξος υπολογισμός των τεχνικών ήταν μια γραμμή αμύνης στο Βέρμιο, για λίγες βδομάδες, κι ‘επιτα μεταφορά της πρωτεύουσας στην Κρήτη….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση