GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιμονή της τρόικα οδηγεί σε πολιτική κρίση

  Αργά το βράδυ της Πέμπτης Σαμαράς και Κουβέλης είχαν μια σύντομη αλλά περιεκτική τηλεφωνική επικοινωνία. Ο Φ. Κουβέλης επέμεινε ...

 
 Η επιμονή της τρόικα οδηγεί σε πολιτική κρίση
Αργά το βράδυ της Πέμπτης Σαμαράς και Κουβέλης είχαν μια σύντομη αλλά περιεκτική τηλεφωνική επικοινωνία. Ο Φ. Κουβέλης επέμεινε στην θέση της ΔΗΜΑΡ να εξαιρεθούν τα εργασιακά από το πακέτο των μέτρων και ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να φέρει ολόκληρο το πακέτο στην Βουλή και εκεί ο καθένας ας αποφασίσει για τη στάση του.
Τώρα και με δεδομένη την παράταση μέχρι την Τετάρτη που πήραν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και πάλι το βάρος πέφτει στον Γ. Στουρνάρα ο οποίος με επιχείρημα την πολιτική κρίση και κατ’ επέκταση την πολιτική αστάθεια πρέπει να πείσει τους δανειστές ή να κάνουν γενναίες υποχωρήσεις στα εργασιακά ή να συμφωνήσουν στην εξαίρεση τους από το πακέτο με προοπτική να έρθουν προς έγκριση σε ένα μήνα.
Το ερώτημα πάντως είναι πρώτον γιατί η τρόικα και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι επιμένουν στα ήδη σε μεγάλο βαθμό ψηφισμένα εργασιακά από τον περασμένο Μάρτιο, διακινδυνεύοντας μια μεγάλη πολιτική κρίση στην Ελλάδα και γιατί ο Φ. Κουβέλης αποφάσισε στο παραπέντε της κατάθεσης των μέτρων να διαφωνήσει με αιχμή λεπτομέρειες όπως το… επίδομα γάμου που στο συνολικά αποσαρθρωμένο εργασιακό τοπίο ελάχιστα ανακουφίζουν τους εργαζόμενους.

2 σχόλια

  1. H Ελλάδα κλυδωνίζεται για το... επίδομα γάμου του Φώτη Κουβέλη.

    Η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να προχωρήσει σε ρήξη με τους κυβερνητικούς εταίρους αφού όπως όλα δείχνουν δεν υποχωρεί από τις θέσεις του και θα καταψηφίσει τα εργασιακά, αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει χωρίς της ΔΗΜΑΡ και μιλώντας χθες σε συνεργάτες του είπε σε αιχμηρό τόνο ότι δεν έχει περιθώριο για πολιτικούς ελιγμούς όσο παραμένει ανοικτή η συμφωνία με την Τρόικα.


    Η ρήξη σημαίνει απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ από κυβέρνηση και κράτος
    _______________________________
    Αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει τελικά να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάζεται να προχωρήσει άμεσα σε ανσχηματισμό. Θεωρείται βέβαιο ότι από την κυβέρνηση θα απομακρυνθούν οι υπουργοί που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ, όπως οι κύριοι Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης και η κυρία Φωτεινή Σκοπούλη.
    ____________________________
    Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το σκηνικό ρήξης
    θα οδηγήσει και στην πιθανή απομάκρυνση από την ευρύτερη κυβερνητική μηχανή όλων των στελεχών που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ -γενικοί γραμματείς, διοικητές οργανισμών κ.λπ.


    Η οργή του Πρωθυπουργού, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περίμενε από τον Φώτη Κουβέλη να στήσει σκηνικό ρήξης την τελευταία στιγμή, στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, λίγο προτού κριθεί η κρίσιμη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

    Κι αυτό γιατί ο κ. Κουβέλης έδινε ως τώρα την εντύπωση ότι στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος και είχε επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τον κυρ Φωτη δουλεμα που μας ριχνει. Εδω μας εκαωε την γουνα με τα δημοσιονομικα και κολλησε ο ανθρωπος στο επιδομα γαμπου λες και παντευομαστε καθε τελος του μηνα!!! Κατα τα αλλα ειναι σοβαρος πολιτικος δεν μπορω να πω!! Φωτια θα με καψει αν το αμφισβητησω αφου το ειπε ο ανθρωπος καθαρα, δεν ριχνει την κυβερνηση αρα θα τα ψηφισει ολα φτανει να γλυτωσει το επιδομα Γαμου!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση