GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: «Οι νεοναζί απειλούν τις εξαγωγές μας»

Δηλώσεις του Χανς Πέτερ Φρίντριχ στo περιοδικό Spiegel Στιγμιότυπο από παλαιότερη εκδήλωση μελών του ναζιστικού κόμματος NPD (AP...

Δηλώσεις του Χανς Πέτερ Φρίντριχ στo περιοδικό Spiegel
Στιγμιότυπο από παλαιότερη εκδήλωση μελών του ναζιστικού κόμματος NPD (AP Photo/Thomas Haentzschel)
 
Η ξενοφοβία και η νεοναζιστική βία απειλούν σοβαρά τη οικονομία κι ειδικά τις εξαγωγές της Γερμανίας προς το εξωτερικό, ισχυρίζεται ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ σε δηλώσεις του στo περιοδικό Spiegel.
«Ως μια χώρα αξιωματικά εξαγωγική, δεν μας επιτρέπεται να είμαστε ξενοφοβικοί», σημείωσε ο γερμανός πολιτικός, προσθέτοντας πως «οι νεοναζί που δραστηριοποιούνται στη χώρα ενδέχεται να επηρεάσουν την ανταγωνιστικότητα των γερμανικών αγαθών σε άλλα κράτη». Αν η Γερμανία θέλει να πουλήσει τις εξαγωγές της στο εξωτερικό, «θα πρέπει να δείξει πως ως κοινωνία είναι ανοικτή σε όλους όσοι επιθυμούν να εργαστούν στη χώρα», υπογράμμισε με νόημα ο Φρίντριχ.
Επιπλέον, ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοένα κι αυξανόμενη δράση νεοναζιστικών ομάδων σε πολλές πόλεις της Ανατολικής (κυρίως) Γερμανίας, όπου τα ποσοστά ξενοφοβίας είναι υψηλότερα: «Το ανατολικό κομμάτι της χώρας μας έχει τη περισσότερη ανάγκη για ξένο εργατικό δυναμικό, οπότε δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε διάφορες νεοναζιστικές οργανώσεις να δηλητηριάσουν τις τοπικές κοινωνίες με τα πιστεύω τους».

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει προτείνει την δημιουργία εθνικού αρχείου για τους νεοναζί, που θα είναι παρόμοιο με ένα ήδη υφιστάμενο αντιτρομοκρατικό αρχείο για τους ισλαμιστές εξτρεμιστές, ώστε οι κρατικές υπηρεσίες να μπορούν να φακελώνουν με τον ίδιο τρόπο κάθε ύποπτο για βίαιη ακροδεξιά δράση.
Αφορμή για τη πρόταση αυτή αποτέλεσε η ανεπάρκεια των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών να εξαρθρώσουν την νεοναζιστική οργάνωση γνωστή ως «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU) ή «Πυρήνα του Τσβίκαου», υπεύθυνη για τις χειρότερες πράξεις ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα μέλη της δολοφόνησαν μία αστυνομικό και εννέα μετανάστες ( ανάμεσάτους έναν Ελληνα), πραγματοποίησαν δύο βομβιστικές επιθέσεις και λήστεψαν 14 τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Χάιντς Φρομ, παραιτήθηκε πριν λίγους μήνες αναλαμβάνοντας τη διοικητική ευθύνη για την καταστροφή εγγράφων που σχετίζονταν με την υπόθεση.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση