GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: «Οχι μεν αλλά» για τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Μόνο ξεκάθαρες δεν είναι οι δηλώσεις κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων σχετικά με το ενδεχομένο να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης προ...


Μόνο ξεκάθαρες δεν είναι οι δηλώσεις κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων σχετικά με το ενδεχομένο να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, στο πλαίσιο αφιερώματος με τίτλο «Μάχη για το ευρώ» που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Τρίτη (ZDFzeit), ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι «θέλουμε να είναι η Ελλάδα σε θέση να παραμείνει στο ευρώ. Έχει να κάνει όμως ακόμη πολλά. Αυτό δεν έχει κριθεί ακόμη».
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. «Αυτές οι αμφιβολίες θα πρέπει να αρθούν μελλοντικά», τονίζει.
Κληθείς να σχολιάσει το κακό κλίμα στην Ελλάδα για την Α. Μέρκελ και την πολιτική της, ο κ. Σόιμπλε είναι κατηγορηματικός και ιδιαίτερα καυστικός: «Εάν πολιτικοί στην Ελλάδα προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους ότι για τα προβλήματά τους ευθύνεται κάποιος στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη ή στη Γερμανία, τότε πρόκειται για ανεύθυνους δημαγωγούς», όπως λέει, και συμπληρώνει: «Για την κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει κανείς άλλος παρά η ίδια η Ελλάδα και οι έλληνες πολιτικοί».
Το “ιδιαίτερο” όχι του Ρέσλερ
Στην γραμμή πλεύσης του “όχι μεν αλλά” κινείται και ο υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ. Όπως υποστηρίζει σε σημερινή του συνέντευξη, ”προς το παρόν” δεν βλέπει πλειοψηφία για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Συγχρόνως όμως, και για πρώτη φορά δημόσια, δεν αποκλείει επιμήκυνση της εφαρμογής του μνημονίου. Και τα δύο, δηλαδή επιπλέον βοήθεια και επιμήκυνση, θα δοθούν, κατά τον κ. Ρέσλερ, ”μόνον αν η Ελλάδα καταβάλει εμφανώς προσπάθειες για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.”
Εξηγήσεις ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες
Την τακτική αυτή της κυβέρνησης επικρίνει σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Passauer Neue Presse ο κ. Σταϊνμάγερ κατηγορεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι προσπαθεί να συγκαλύψει όσο ακόμη γίνεται, κάτι που, όπως είπε, “το γνωρίζει και η κουτσή Μαρία”.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός υπενθύμισε στην κυβέρνηση ότι πιθανώς θα χρειαστεί την αντιπολίτευση για να συγκεντρώσει στη βουλή την απαραίτητη πλειοψηφία για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Προϋπόθεση όμως για την θετική ψήφο των Σοσιαλδημοκρατών, είναι, όπως τόνισε ο κ. Σταϊνμάγερ, η κυβέρνηση να συμπεριφερθεί στη προκειμένη περίπτωση “με σαφήνεια και ειλικρίνεια”.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση