GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιταχύνεται η αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου

Σκέψεις να αυξηθεί το ποσό που θα χορηγηθεί το 2012 για την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κάνει ...

Σκέψεις να αυξηθεί το ποσό που θα χορηγηθεί το 2012 για την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κάνει η Κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκει σύμφωνη την τρόικα.
Σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού 2012 η Κυβέρνηση θα αποπληρώσει φέτος χρέη 3,5 δισ. ευρώ και το 2013 άλλα 3,5 δισ. ευρώ από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ των οφειλών του Δημοσίου. Ωστόσο, πλέον εξετάζεται η αύξηση του ποσού αυτού στα 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία της ΕΕ οι δημόσιες αρχές πρέπει να πληρώνουν για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προμηθεύουν μέσα σε προθεσμία 30 ημερών ή, σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, σε 60 ημέρες. Σημειώνεται πως σήμερα στην Ελλάδα το σχετικό χρονικό όριο αποπληρωμής των υποχρεώσεων παραμένει στις 90 ημέρες.
Οι επιχειρήσεις μεταξύ τους θα πρέπει να πληρώνουν τα τιμολόγιά τους μέσα σε 60 ημέρες, εκτός αν υπάρχει διαφορετική ρητή συμφωνία και αν αυτή η συμφωνία δεν είναι κατάφωρα καταχρηστική για τον δανειστή. Οι επιχειρήσεις δικαιούνται αυτομάτως να ζητούν τόκους υπερημερίας και μπορούν να λάβουν ένα ελάχιστο καθορισμένο ποσό ύψους 40 ευρώ ως αποζημίωση για τις δαπάνες είσπραξης. Μπορούν επίσης να ζητούν αποζημίωση για όλες τις υπόλοιπες εύλογες δαπάνες είσπραξης.

1 σχόλιο

  1. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΗΣ Χ.Α, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΚΕ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση