GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαιρετίζει τη βράβευση της ΕΕ ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κι ένας από τους «αρχιτέκτονες» της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, χαιρέτησε την απονο...

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κι ένας από τους «αρχιτέκτονες» της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, χαιρέτησε την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Είναι σωστό που αυτή η τεράστια προσπάθεια, η οποία ολοκληρώθηκε από τους Ευρωπαίους και τους ηγέτες τους με σκοπό την εγκαθίδρυση ειρήνης διαρκείας στη ήπειρό τους- που ιστορικά ρημάχτηκε από τους πολέμους- βραβεύεται και τιμάται», ανέφερε σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters.
Η επιτροπή των Νόμπελ εξήρε την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 για την ανοικοδόμηση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και για το ρόλο της στην εγκαθίδρυση της σταθερότητας στις πρώην κομμουνιστικές χώρες μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου το 1989.
Ο Ντ’ Εστέν ηγήθηκε της Γαλλίας από το 1974 έως το 1981.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση