GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση Ρομπάι για δεσμευτικές συμφωνίες των μελών της Ευρωζώνης

Τη σύναψη νομικά δεσμευτικών συμφωνιών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και των Βρυξελλών για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρ...

Τη σύναψη νομικά δεσμευτικών συμφωνιών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και των Βρυξελλών για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και την επιβολή περικοπών όταν κρίνονται αναγκαίες προτείνει σε επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Προτείνει, επίσης, την επιβράβευση όσων κρατών-μελών τηρούν τις υποχρεώσεις τους.
Σύμφωνα με την ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Standart, ο πρόεδρος της Ε.Ε. εκτιμά πως για να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις, είναι αναγκαίος ο περιορισμός της διακριτικής ευχέρειας που διαθέτουν επί του παρόντος τα κράτη μέλη στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.
Τονίζει, επίσης, ότι η εύρυθμη λειτουργία της Ευρωζώνης μπορεί να διασφαλίσει μόνον ο αυστηρός συντονισμός και η σχολαστική εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα πρέπει να διαμορφώνεται στο εξής σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαμέσου της υπογραφής μιας δεσμευτικής για τα συμβαλλόμενα κράτη μέλη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.
Στην επιστολή του πάντως ο Ρομπάι αφήνει ανοιχτό το θέμα ποιος εκ των θεσμικά αρμόδιων θα εκπροσωπεί τις Βρυξέλλες ως αντισυμβαλλόμενο μέρος στην εν λόγω συμφωνία.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει την πρόταση του Ρόμπαϊ για επιβράβευση των χωρών εκείνων που τηρούν απαρέγκλιτα τις συμβατικές τους υποχρεώσεις επιδεικνύοντας συνέπεια στην εφαρμογή της συμφωνηθείσας οικονομικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τον Ρόμπαϊ η επιβράβευση αυτή θα μπορούσε να έχει την μορφή της άντλησης επιπρόσθετων κονδυλίων. Από πού όμως θα προέρχονται τα χρήματα αυτά δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο, σημειώνει η εφημερίδα.
Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΕΕ κάλεσε τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης να εκχωρήσουν το συντομότερο δυνατό, πριν από το τέλος του 2012, την εποπτεία των τραπεζών τους στην ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση