GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο αύριο στην Κύπρο

Σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα γίνει αύριο το βράδυ υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστόφια, θα ολοκληρωθεί η συζήτησ...

Σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα γίνει αύριο το βράδυ υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστόφια, θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για το πρόγραμμα που θα καταθέσει η κυπριακή κυβέρνηση στην τρόικα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ βασική διαφορά μεταξύ Λευκωσίας και τρόικας παραμένει η διάρκεια του προγράμματος προσαρμογής. Η τρόικα θέλει ολοκλήρωση του προγράμματος ως το τέλος του 2015, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση ζητά επέκτασή του έως το τέλος του 2016.
Εξάλλου, η τρόικα αξιώνει εξοικονομήσεις 975 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι σχεδιασμοί της Λευκωσίας πλησιάζουν τον συγκεκριμένο στόχο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι κομβικό σημείο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι ο διαχωρισμός των εργασιών των κυπριακών τραπεζών στην Κύπρο και την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η επεκτατική, όπως τη χαρακτήρισε, τακτική που ακολούθησαν οι κυπριακές τράπεζες στην Κύπρο και το εξωτερικό, είχαν αρνητικές εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση