GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει των παρελάσεων

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προβλέπονται στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας εν όψει των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου το Σά...


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προβλέπονται στο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας εν όψει των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου το Σάββατο και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο ισχύει και για τις σημερινές εκδηλώσεις στον βυζαντινό ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου κατά την προσέλευση της πολιτικής ηγεσίας και των άλλων επισήμων.
Οι Αρχές έχουν στόχο την αποτροπή των περσινών σκηνών, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε.
Αυστηρά θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν την Κυριακή και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, στους δρόμους, όπου θα γίνονται οι μαθητικές παρελάσεις.
Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθεί το σχέδιο που εφάρμοσε η Ελληνική Αστυνομία κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και έτσι θεατές θα υπάρχουν μόνον δυτικά από την εξέδρα των επισήμων και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτήν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για πρώτη φορά θα απαγορευτεί και η είσοδος πιστών στον Άγιο Δημήτριο μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη δοξολογία την Παρασκευή.
Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι από την Παρασκευή – οπότε θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη πολιτικοί και άλλοι επίσημοι λόγω του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Δημητρίου - μέχρι και την Κυριακή θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, καθώς οι δυνάμεις της Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν φτάσει τόσο από την Αθήνα, όσο και από γειτονικούς νομούς.
Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, στα σημεία αποκλεισμού θα τοποθετηθούν κάγκελα, ενώ θα βρίσκονται εκεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών ατόμων που κρίνονται ύποπτα. Ακόμη θα διατεθεί ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται και σκάφη του Λιμενικού.
Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν τόσο στην μαθητική παρέλαση του Σαββάτου, όσο και στην στρατιωτική της Κυριακής, η οποία επιπλέον θα είναι μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν και φυσικά χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα, τα οποία έχουν σταματήσει να παρελαύνουν ήδη από τα προηγούμενα χρόνια.
Σε αστυνομικό κλοιό και οι μαθητικές παρελάσεις σε Αθήνα – Πειραιά
Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας την Κυριακή, ενώ η προσέγγιση στην εξέδρα των επισήμων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.
Επίσης θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου που περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους που θα γίνουν παρελάσεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίσει από τις 10.00, ενώ από τις 6.00 το πρωί θα απαγορεύεται σε αυτούς τους δρόμους η στάση και η στάθμευση οχημάτων.
Ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά από τις 07.00 στην λεωφόρο Αμαλίας, στη οδό Πανεπιστημίου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα από την οδό Σέκερη έως την οδό Πανεπιστημίου.
Ακόμη λόγω της δοξολογίας από τις 06.00 θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Σκουφά, στην οδό Λυβαβηττού, στην οδό Σόλωνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα και Δημοκρίτου στο τμήμα μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.
Στο Δήμο Πειραιά η Τροχαία θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις από τις 09.00 στις οδούς:
34ου Συντάγματος Πεζικού στο τμήμα μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ.Βενιζέλου, Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ.Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας και Β.Γεωργίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Εθν.Αντιστάσεως και Γρηγορίου Λαμπράκη.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

1 σχόλιο

  1. ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ1,5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ. ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΣΑΣ ΑΞΙΞΕΙ.
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΠΑΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ.
    ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΔΥΤ. ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟ ΠΟΛΥ 1 ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΙΣΟΧΡΟΝΙΑΣ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΟΥΡΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΘΕΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση