GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Ακτή Ελεφαντοστού «σαπίζουν πίσω από τα κάγκελα»

Για αυθαίρετους βασανισμούς και κρατήσεις περισσότερων από 200 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και υποστηρικτών του πρώην προέδρου Λοράν Γκμ...

Για αυθαίρετους βασανισμούς και κρατήσεις περισσότερων από 200 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και υποστηρικτών του πρώην προέδρου Λοράν Γκμπαγκμπό, κάνει λόγο η Διεθνής Αμνηστία.
Η οργάνωση κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Αλασάν Ουαταρά να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μέλη του Λαϊκού Μετώπου της Ακτής Ελεφαντοστού (FPI), το κόμμα του πρώην προέδρου Λοράν Γκμπαγκμπό, συνελήφθησαν αυθαίρετα και υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια και πολλοί εξακολουθούν να σαπίζουν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής», επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της, την οποία εξέδωσε μετά από αποστολή ενός μήνα στη χώρα αυτή.
Για τη Διεθνή Αμνηστία ο Ουαταρά οφείλει «να προχωρήσει πέραν των δεσμεύσεών του» για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση