GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την ελληνική έξοδο από το ευρώ»

Το ενδεχόμενο της ελληνικής εξόδου από το ευρώ επαναφέρει στο προσκήνιο ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας, Γιούργκεν Λίτζι, παρά τα ...

Το ενδεχόμενο της ελληνικής εξόδου από το ευρώ επαναφέρει στο προσκήνιο ο υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας, Γιούργκεν Λίτζι, παρά τα μηνύματα στήριξης προς την Ελλάδα από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Λίτζι τόνισε ότι οι αγορές «έχουν προεξοφλήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι οι συνέπειες αυτού του γεγονότος «δεν θα είναι καταστροφικές» για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.
Αναφέρει, μάλιστα, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να ζει πέρα από τις δυνατότητές της, ενώ επισημαίνει ότι το ύψος των δαπανών του ελληνικού κράτους είναι «αδιανόητο» για την Εσθονία.
Σύμφωνα με τον Εσθονό υπουργό Οικονομικών, η απειλή μίας αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ «δεν είναι αρκετή για να γίνουν περαιτέρω παραχωρήσεις», προειδοποιώντας ότι η υπομονή των πιστωτών της χώρας «δεν είναι εγγυημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση